Laden Evenementen

De jaarlijkse Hoogsteder-lezing wordt dit jaar weer online gehouden. Peter Rehwinkel spreekt naar aanleiding van zijn recent verschenen boek ‘Amalia, de plicht roept’ op dinsdag 7 december om 13:30 uur.

Prinses Amalia viert op 7 december van dit jaar haar achttiende verjaardag. Er gaat veel voor haar veranderen. De plicht roept en de onbezorgdheid van haar jeugd is voorbij. Voor iedere Nederlander is het bijzonder om meerjarig te worden. Maar wat betekent dit voor de troonopvolgster? Amalia moet te zijner tijd haar vader opvolgen, maar kan ze er onderuit? Peter Rehwinkel behandelt deze en andere staatsrechtelijke vragen en plaatst haar in een historisch perspectief van het Huis van Oranje-Nassau.

Peter Rehwinkel was burgemeester in verscheidene steden en voormalig lid van de Tweede en Eerste Kamer. Hij is gepromoveerd in het staatsrecht en schreef verschillende boeken. Door de media wordt hij regelmatig om staatsrechtelijke commentaar gevraagd. GVON is verheugd actualiteit en historie in de persoon van Amalia verenigd te zien.

De (bijna 100-jarige) GVON organiseert jaarlijks de zogenaamde Hoogstederlezing. Steeds over een actueel thema over het Huis Oranje Nassau. Dit jaar dus over onze Kroonprinses. Vanwege de coronamaatregelen is de lezing dit jaar online te volgen. https://oranje-nassau.org/

Deelname kost € 4,95 en u ontvangt na aanmelding een link om online deel te nemen. Inschrijvers hebben ook de mogelijkheid om de lezing op een later moment terug te kijken. 

Aanmelden
Totaal
Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant