Laden Evenementen

Online Historizon cursus Goud van Nubië

Deze serie is al begonnen. U kunt zich nog steeds inschrijven. Dan ontvangt u zo snel mogelijk, maar in ieder geval op de eerstvolgende werkdag, een link om eerdere afleveringen terug te kijken. 

Laat u online meenemen naar het oude Egypte door egyptoloog Huub Pragt. In vier lessen van anderhalf uur komt u alles te weten over het goudland Nubië. Ten zuiden van Assoean, voorbij de eerste stroomversnelling in de Nijl, begint het gebied waar de rijkdommen voor de cultus in de Egyptische tempels vandaan kwamen. Dit gebied dat bekend staat als Nubië, heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Egypte tot grootmacht. De farao’s maakten het namelijk tot de belangrijkste kolonie van het land. Aan het hoofd van het veroverde gebied stond de Onderkoning van Nubië. De manier waarop de Egyptenaren naar Nubië keken is tamelijk dubbelzinnig. Aan de ene kant had men ontzag voor de krijgskunsten van de Nubiërs, vooral hun vaardigheden als boogschutters werd alom geroemd. Aan de andere kant werd Nubië gezien als een belangrijke bron voor grondstoffen. Vanaf het Oude Rijk organiseerden de Egyptenaren daarom expedities naar Nubië. Vooral goud was voor de Egyptenaren een bijzonder product. De belangrijkste waarde lag in het feit dat de huid van de goden uit goud zou bestaan. Goud was daarmee een goddelijk metaal en had de kracht goddelijk leven, dus onsterfelijkheid, te geven. Behalve godenbeelden waren ook de punten van obelisken, delen van tempelwanden en het gereedschap dat bij religieuze handelingen werd gebruikt met Nubisch goud overtrokken.

Lestijden: Donderdagavond 19.30-21.15 uur.
Data: Les 1 donderdag 13 januari 2022
Les 2 donderdag 20 januari 2022
Les 3 donderdag 27 januari 2022
Les 4 donderdag 3 februari 2022
Prijs: € 50,- voor de hele cursus

Aanmelden:

Deze serie is al begonnen. U kunt zich nog steeds inschrijven. Dan ontvangt u zo snel mogelijk, maar in ieder geval op de eerstvolgende werkdag, een link om eerdere afleveringen terug te kijken. 
Totaal
Share This Story, Choose Your Platform!

Titel

Ga naar de bovenkant