Laden Evenementen

Ogenschijnlijk behoort het fenomeen ‘dictatuur’ in Europa tot het verleden. Stalin, Hitler, Franco, Papadopoulos, Salazar, Ceaucescu, ze zijn geschiedenis. In Europa regeert de democratie. Of toch niet helemaal? En is er misschien iets aan het veranderen in dat opzicht? Wat gebeurt er momenteel bijvoorbeeld in landen als Polen en Hongarije? En wat valt er te leren van de situatie in de toenmalige DDR? En is Wit-Rusland – toch ook Europa – eigenlijk niet gewoon een dictatuur?

Tijdens een webinar van Historizon op 14 mei, 15.00 uur, gaan DDR-(ervarings)deskundige Anja Fricke en de journalist Peter Bergwerff daarover met elkaar in gesprek. Beiden leidden in het verleden diverse reizen van Historizon naar het voormalige Oostblok.

Ook voor dit jaar stonden reizen naar de DDR (Fricke) en naar Polen en Belarus (Bergwerff) op het programma. Of die doorgang zullen vinden, is vanwege de coronacrisis onzeker. Maar er digitaal over in gesprek gaan, kan uiteraard wel. U bent hartelijk welkom deel te nemen.

Aanmelden:
Totaal
Share This Story, Choose Your Platform!

Titel

Ga naar de bovenkant