Alle informatie over de webinars vindt u hier: Historizon Webinars


 

Laden Evenementen

Hakenkruizen in schoolboekjes en op speelgoed. Tekeningen en foto’s van Adolf Hitler in kinder- en jeugdboeken. Een verzamelalbum met sigarettenplaatjes van de nationaalsocialistische partij. Tussen 1933 en 1945 werd de Duitse jeugd op geraffineerde en grondige wijze door het nationaalsocialistisch regime verleid en beïnvloed. In woord en beeld werden jongeren doordrongen van Hitlers idealen van saamhorigheid, vaderlandsliefde en opofferingsgezindheid.

In dit webinar gaat dr. Jacques Dane, hoofd collectie en onderzoek van het Onderwijsmuseum in Dordrecht in op de vraag hoe de Duitse jeugd voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gemanipuleerd en geïndoctrineerd.

De gelijknamige tentoonstelling ’Nazipropaganda voor de jeugd, 1933-1945’ is van 10 juli 2020 t/m 9 mei 14 juni 2021 te zien in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht.

Vrijdag 24 juli 2020 om 15:00 uur (dit is het moment van uitzending als u er live bij wilt zijn. Het is ook altijd mogelijk het webinar op een later tijdstip terug te kijken)

Aanmelden:
Totaal