Laden Evenementen

Summerschool lezing over Paestum en rondleiding in het RMO
door archeologe Diana de Wild

Archeologe Diana de Wild verzorgt op woensdag 26 juni in het Rijksmuseum van Oudheden een Summerschool lezing over Paestum. Aansluitend leidt zij ons rond over de tentoonstelling ‘Paestum, Stad van godinnen’ in het museum.

Poseidonia, zoals Paestum van oorsprong heette, werd rond 600 v.Chr. gesticht aan de Baai van Salerno in Zuid-Italië. De dynamische geschiedenis en culturele diversiteit van de stad, met haar beroemde Griekse tempels, staan centraal in de tentoonstelling Paestum – Stad van godinnen. U ziet een rijke selectie van ruim tweehonderd voorwerpen uit Paestum, waaronder unieke, beschilderde grafwanden uit het archeologisch museum van Paestum, tempelornamenten, godinnenbeeldjes, beschilderd luxe aardewerk, fijn glaswerk, votiefgaven en munten.

Absolute topstukken in de tentoonstelling zijn het bijzondere marmeren beeld van de godin Hera op een troon en acht fraai beschilderde grafwanden uit het museum van Paestum. Andere opvallende objecten zijn een bronzen Griekse wapenuitrusting, wierookvaasjes, prachtig beschilderd aardewerk, kunstige beeldjes van terracotta, brons en marmer, fijn glaswerk en een grote verscheidenheid aan votiefgaven en munten. Het indrukwekkende decor van de tentoonstellingszalen weerspiegelt de karakteristieke schoonheid van het Zuid-Italiaanse landschap. U waant zich in de oude stad met de kenmerkende Dorische tempelarchitectuur, door middel van bijzondere kurkmodellen uit de achttiende eeuw, 3D-prints van tempelsculpturen op ware grootte, originele terracotta tempel-ornamenten en reconstructietekeningen.


Bijzonderheden

Data: woensdag 26 juni 2024

Tijden: 13.30-16.15 uur

Prijs: € 35,- p.p. voor 1 lezing / € 89,- p.p. voor 3 lezingen

Inbegrepen: lezing, koffie/thee, gids

Niet inbegrepen: toegang tot het Rijksmuseum van Oudheden (gratis met Museumkaart)

Share This Story, Choose Your Platform!

Titel

Ga naar de bovenkant