Laden Evenementen

Twee lezingen over de bronstijd
door archeologe Diana de Wild

In het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden is een rijke hoeveelheid objecten te vinden uit de klassieke oudheid. Zowel uit Nederland als ook uit Zuid-Europa en het Midden-Oosten. In twee lezingen van Diana de Wild staat de Bronstijd centraal. De lezingen sluiten aan bij de expositie de bronstijd, die vanaf dit najaar bij het RMO te zien is.

Brons
De grote overzichtstentoonstelling Bronstijd – vuur van verandering gaat over een fascinerende periode in onze geschiedenis. De bronstijd (2000-800 v.Chr.) begon ruim vierduizend jaar geleden met de introductie van het nieuwe metaal brons, wat leidde tot grote veranderingen in de samenlevingen van Europa. De expositie brengt de mooiste en de meest bijzondere voorwerpen uit Nederland en omringende landen bij elkaar, met bijzondere bruiklenen uit musea in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Denemarken.

De bronstijd was een sleutelperiode in onze geschiedenis. De introductie van het nieuwe metaal brons (een combinatie van koper en tin) leidde tot ingrijpende maatschappelijke, economische en religieuze vernieuwingen. Handel, migratie en intensieve netwerken legden een belangrijk fundament voor het huidige Europa. Het internationaal georiënteerde verhaal van de tentoonstelling raakt thema’s als technologie en ambacht, verbondenheid, geweld, identiteit en verandering.

In deze serie van 2 lezingen gaat Diana de Wild uitgebreid in op de geschiedenis van de bronstijd en neemt ze u mee langs de bijzondere voorwerpen in de expositie.

Bijzonderheden

Data: woensdag 4 en 11 december 2024

Tijden: 13.30-16.30 uur

Prijs: € 69,- p.p. (2 lezingen)

Inbegrepen: lezing, koffie/thee, gids

Niet inbegrepen: toegang tot het Rijksmuseum van Oudheden (gratis met Museumkaart)

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant