Laden Evenementen

LEZING OVER LIES VAN GOGH OP 4 FEBRUARI.

Door Els Knoope, auteur van het boek: ‘Vincent was onze broer’.

Lies is de middelste zus en heeft na de dood van Vincent een boekje over hem geschreven.

Als dochter van een dominee heb je een voorbeeldfunctie. Maar wat moet je doen als je ongewenst zwanger wordt van een getrouwde man? Deze  nachtmerrie overkomt Lies, ze wordt zwanger van haar werkgever. De schande is voor zowel haar als hem niet te overzien, als dit bekend gaat worden. Daarom verlaat Lies het land voordat iemand haar toestand ziet. De baby wordt geboren in een hotelkamer. Het is uitgesloten dat ze met een baby terugkomt!

Lies trouwt een rijke man, ze heeft een groot huis met wel 17 kamers en heel veel grond. Dan slaat het noodlot toe. De aandelen in de Russische spoorwegen worden door de Russische revolutie niets waard. Lies gaat van rijk naar arm.

De eerste wereldoorlog breekt uit. Vele Belgische militairen zoeken hun toevlucht in Nederland en ze worden gedetineerd in o.a. kamp Zeist. De omstandigheden zijn daar slecht. Lies zet zich in voor de Belgische soldaten, een van hen is Rik Wouters een beroemd Belgische kunstenaar.

Lies bezoekt het graf van Vincent en Theo en schrijft een ontroerend gedicht voor haar twee broers.                                                                            Wil haar dochter die ze achterliet in Frankrijk nog iets van haar moeder weten?

Deze lezing begint om 17:00 uur. Het is ook altijd mogelijk op een later tijdstip de lezing terug te kijken. 

Aanmelden:
Totaal
Share This Story, Choose Your Platform!

Titel

Ga naar de bovenkant