Laden Evenementen

Dagtocht Marten Toonders jonge jaren: Rotterdam, Scheveningen en Leiden

Deze dagtocht voert naar drie plaatsen die belangrijk waren in de jonge jaren van Marten Toonder: Rotterdam, Scheveningen en Leiden. Het vooroorlogse Rotterdam was de plaats waar hij ter wereld kwam en waar hij, op meerdere adressen, zijn jeugd doorbracht. Hij bezocht hier diverse scholen en nam in de ‘roaring twenties’ deel aan het uitgaansleven. Zijn geboortestad houdt Toonder nog steeds in ere via het Tom Poes-beeld bij zijn geboortehuis op het Noordereiland en het ‘Toonder Monument’ op het Marten Toonderplein bij de Blaak.

Ook in Scheveningen woonde de jonge Marten enkele jaren. Dichtbij de zee, waar hij als zeemanszoon de rest van zijn leven van zou blijven houden. Een goede reden om hier te lunchen met uitzicht op de Pier en het strand.

Leiden was de stad waar Toonder na zijn huwelijk met Phiny Dick ging wonen en waar zijn carrière als tekenaar begon: hier vond hij voor het eerst werk bij de Nederlandse Rotogravure Maatschappij en hier ontwierp hij de figuur Tom Poes.

Voor iedereen die het eerste deel van Toonders autobiografie weleens gelezen heeft, Vroeger was de aarde plat, is deze dagtocht een must. Neerlandicus en Toonderkenner Klaas Driebergen leidt ons rond langs alle plekken die belangrijk waren in de jonge jaren van Marten Toonder, hij vertelt welke verhalen erbij horen en leest toepasselijke gedeelten voor uit Toonders werk. Zo komen de jeugdjaren van Toonder ter plaatse tot leven.

Informatie:

Datum:                Vrijdag 19 augustus 2022
Prijs:                     € 89,- p.p.
Inclusief:             koffie/thee, lunch, wandelingen, vervoer per touringcar en drankje na afloop
Start:                    10:00 uur Rotterdam CS
Einde:                  17:30 uur Leiden CS  (voor degene die met de auto zijn rijdt de bus terug naar Rotterdam)

Aanmelden:

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

    Share This Story, Choose Your Platform!

    Ga naar de bovenkant