Laden Evenementen

Rondwandeling en bezoek aan Vestingmuseum Naarden

In 1350 werd Naarden gesticht door de graaf van Holland. Door de strategische ligging werd de stad ingericht als vesting met stadswallen, torens en poorten. De Grote Kerk vormde vanaf ca. 1479 het bruisende hart van de vesting, een belangrijk herkenningspunt tussen land en water.

Tussen 1673 en 1685 werden de vestingwerken van Naarden uitgebouwd die deze stad haar karakteristieke stervorm hebben gegeven. Het werd onderdeel van de Hollandse Waterlinies. De gronden om de vesting heen werden afgegraven, zodat het land lager lag kwam te liggen en dus gemakkelijker onder water te zetten (inunderen) was.

We starten dit middagprogramma om 13.30 uur bij het Vestingmuseum in Naarden. Na een ontvangst met koffie wandelen we, onder leiding van gids Bas Krueger, door de stad Naarden en over de historische vestingwallen. Hij belicht de kracht en zwakte van een vesting en plaatst de vesting ook in het bredere plaatje van de verdediging van Nederland (en Amsterdam). De wandeling wordt afgesloten met een daverend kanonschot!

Bij terugkomst in het museum krijgen we een rondleiding door een deskundige gids van het museum. We sluiten rond 16.30 uur af met een drankje in het museumcafé.

Online lezingen over de Hollandse Waterlinies

Dit middagprogramma in Naarden sluit aan op 2 online lezingen door Bas Kreuger, over de geschiedenis van de Hollandse Waterlinie. Kijk daarvoor op onderstaande pagina.

https://historizon.nl/event/online-hollandse-waterlinies/

 


Bijzonderheden

Data en tijden:
vrijdag 22 maart (Naarden), 13:30-16:30 uur

Prijs: € 37,50

Inbegrepen: koffie, thee, gids, rondleiding

Niet inbegrepen: toegang tot het Vestingmuseum (gratis met Museumkaart)

N.B. U reist op eigen gelegenheid naar het Vestingmuseum in Naarden. Bij dit programma is geen vervoer inbegrepen.

Share This Story, Choose Your Platform!

Titel

Ga naar de bovenkant