Laden Evenementen

Dagtocht Nassaus in Breda

De Nassaus van Breda – Kasteel, stad en land

Dat de grandeur van Breda alles te maken heeft met de intrigerende familiegeschiedenis van de Oranje-Nassaus, het huidige koningshuis, is een goed bewaard geheim. Tijdens deze dagtocht bezoeken we de tentoonstelling ‘De Nassaus van Breda’ in het Stedelijk Museum.

De Nassaus van Breda – Kasteel, stad en land: de prequel over het ontstaan van het huidige koningshuis. In deze multimediale tentoonstelling bieden we aan de hand van historische voorwerpen, schilderijen, beelden en documenten een verrassende blik op het verhaal van de Nassaus van Breda. Een verhaal dat bepalend is geweest voor het verloop van de geschiedenis.

De tentoonstelling is opgebouwd uit drie scènes en een epiloog. De bezoeker zoomt als het ware uit, vanuit het Kasteel van Breda naar de stad en Brabant. Allereerst draait het om de hoofdpersonen en het hof. Vervolgens komt het dagelijks leven in de stad aan de orde, met aandacht voor religie, handel en bestuur. Ten slotte belandt de bezoeker in het tumult van de Tachtigjarige Oorlog, waarin het Turfschip van Breda een centrale plaats inneemt. De epiloog toont de opgegraven ornamenten van het renaissancepaleis die aan het begin van de 19de eeuw werden verwijderd.

‘s Middags maken we een stadswandeling door Breda en komen we alles te weten over de rijke geschiedenis van de stad en haar relatie met de Nassaus.

Informatie over vertrekpunt, tijden en een gedetailleerd programma volgen nog. 

Informatie:
Datum:           zaterdag 5 oktober 2024
Prijs:               € 69,- p.p.
Inclusief:        koffie/thee, toegangen, lunch en gidsen

Aanmelden:

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant