Laden Evenementen

Deze serie is al begonnen. U kunt zich nog steeds inschrijven. Dan ontvangt u zo snel mogelijk, maar in ieder geval op de eerstvolgende werkdag, een link om eerdere afleveringen terug te kijken. 

Online drieluik ‘De DDR van ontstaan tot nu’

Wat en wie was de DDR? Hoe het deze staat 40 jaar kunnen bestaan? Wat is er na 30 jaar vrijheid nog van de DDR over? De cursus gaat in op deze en andere vragen. In het drieluik worden de  highlights uit de DDR-geschiedenis besproken. De cursusleidster vult deze geschiedenis aan met haar persoonlijke verhalen en dat van haar familieleden in de DDR. Met deze persoonlijke verhalen is het voelbaar hoe een dictatuur als de DDR functioneerde. Dit zorgt voor een uniek inkijk in de DDR-geschiedenis. Deze cursus is te volgen zonder voorkennis.

Spreker: Met Anja Fricke, afkomstig uit het voormalige Oost-Duitsland, maakten we afgelopen jaren een aantal reizen over de voormalige DDR. Met haar contacten in de plaatsen die we bezoeken krijgen deelnemers ooggetuigenverslagen te horen die elke keer veel indruk maakten.

Programma online collegereeks ‘De DDR van ontstaan tot nu’

Data:
Vrijdag  2 juni om 10:00 – 11:30 uur – thema Heimat-Vertriebenen en de jaren ’50 en ’60.
Vrijdag 16 juni om 10:00 – 11:30 uur – thema het socialisme in de jaren ’70 en ’80
Vrijdag 30 juni om 10:00 – 11:30 uur – thema Treuhand en Oost-Duitsland na de val van de Muur
Prijs: deze cursus van 3 lezingen kost €  37,50

Informatie:

3 x online lezingen van ongeveer 1,5 uur met beantwoording van vragen die tijdens de lezing zijn gesteld in een daarvoor bestemd chatvenster.

Dit kunt u volgen via uw computer, tablet of smartphone. U hoeft hiervoor geen programma te downloaden. Via de e-mail ontvangt u een persoonlijke link waarmee u de lezing kunt volgen. Elke lezing wordt ook opgenomen en is na afloop terug te kijken. Dus als u een dag niet kunt is het altijd mogelijk de lezing later terug te kijken.

Deze serie is al begonnen. U kunt zich nog steeds inschrijven. Dan ontvangt u zo snel mogelijk, maar in ieder geval op de eerstvolgende werkdag, een link om eerdere afleveringen terug te kijken. 

Aanmelden:
Totaal
Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant