Laden Evenementen

Verschillende keren organiseerden we reizen naar Suriname. Met de kennis en de contacten die we hiermee opgedaan hebben organiseren we in de zomer van 2021 een online serie over Suriname.

Duizenden kilometers vliegen en dan onderaan de vliegtuigtrap in je eigen taal welkom geheten worden blijft een bijzondere ervaring. Taal is niet het enige dat Suriname en Nederland met elkaar verbindt. De geschiedenis van deze twee landen is met elkaar verweven.

Suriname kent een grote verscheidenheid aan culturen, godsdiensten en talen. Dat is terug te zien in het straatbeeld, maar ook in de kunst en in de politiek. Al deze elementen komen in deze serie aan bod tijdens boeiende lezingen met historici uit Suriname en Nederland.

Aan het definitieve programma wordt de komende weken gewerkt. Hieronder vindt u vast een eerste opzet met de data van de lezingen.

Aflevering 1, dinsdag 6 juli om 19:30 uur
Historische overzicht van Suriname van komst Europeanen tot 1975

Aflevering 2, dinsdag 20 juli om 19:30 uur
Dichter in de jungle. John Gabriel Stedman

Aflevering 3, dinsdag 3 augustus om 19:30 uur
Beeldvorming over slavernij met Henk den Heijer

Aflevering 4, dinsdag 17 augustus om 19:30 uur
Kunst, Marrons en de Aukaner

Aflevering 5, dinsdag 31 augustus om 19:30 uur

 

Aflevering 6, dinsdag 14 september om 19:30 uur
Suriname na 1975 en economie/grondstoffen

Kosten en inbegrepen

Deelname aan deze cursus kost € 75,-.

De live uitzending van elke lezing is op de genoemde dinsdagen om 19:30 uur. De lezingen worden opgenomen en zijn ook op een later moment terug te kijken.

Per lezing is er aanvullende informatie beschikbaar

Aanmelden:
Via onderstaand formulier kunt u zich voor deze cursus aanmelden en betalen via I-deal of creditcard. Voor vragen kunt u e-mailen naar: info@historizon.nl

Op dit moment kunt u alleen voor de hele serie boeken. Zodra de verschillende sprekers definitief zijn is het ook mogelijk per lezing te boeken.
Totaal