Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Unieke samenwerking


Vanaf september 2018 tot en met december 2020 worden bij de Raad van State, in de vertrekken van voormalig Paleis Kneuterdijk, zeventien schilderijen, prenten en aquarellen getoond uit de collectie van museum Paleis Het Loo. Aanleiding voor deze unieke samenwerking is de Vernieuwing & Verbouwing van Paleis Het Loo in de periode 2018-2021. Tijdens deze periode is de kunstcollectie van het museum opgeslagen. Dit biedt de mogelijkheid om bijzondere collectiestukken op andere locaties te tonen. 


Het paleis van koning Willem II


Het is zeer passend dat de werken uit Paleis Het Loo te zien zijn in Paleis Kneuterdijk. Dit paleis werd in 1816 aangekocht door koning Willem I, die het schonk aan zijn zoon, de latere koning Willem II. Tot aan zijn overlijden in 1849 bewoonde hij dit paleis samen met zijn echtgenote Anna Paulowna. De monumentale Gotische zaal van het paleis herbergde ooit de indrukwekkende schilderijencollectie van koning Willem II. 

In de Gotische zaal en enkele andere vertrekken kunt u nu een diverse verzameling 
19e-eeuwse staatsieportretten en Haagse voorstellingen bekijken. Naast werken uit de collectie van Paleis Het Loo worden ook stukken getoond die het museum in langdurig bruikleen heeft van de Koninklijke Verzamelingen en de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau.