Laden Evenementen

Dagtocht Slavernijverleden Groningen

Groningen is misschien niet de eerste stad waar u aan denkt bij het Nederlandse slavernijverleden. Eigenlijk is dat bijzonder want de Groningse kamer ter Stad en Lande was een belangrijke kamer in de WIC.

Tijdens deze dagtocht duiken we in dat verleden met Lieuwe Jongsma die afgelopen jaren veel onderzoek deed naar het Gronings slavernijverleden. In opdracht van de gemeente brengt hij dit verleden in kaart en als conservator bij het Groninger Museum werkt hij mee aan de tentoonstelling ‘Zwart in Groningen’ dat nu te zien is.

Bitterzoet Erfgoed

Hoe was Groningen betrokken bij slavernij? Welke sporen van het slavernijverleden zie je? Welke effecten zijn tot de dag van vandaag zichtbaar in onze maatschappij?

Deze vragen staan centraal tijdens de culturele manifestatie Bitterzoet Erfgoed. Een groot aantal musea, erfgoedinstellingen en culturele en educatieve organisaties uit stad en provincie Groningen besteedt in 2022 aandacht aan het slavernijverleden van Groningen en de doorwerking hiervan op het heden. https://bitterzoeterfgoed.nl/

Programma

Om 10:30 uur wordt u ontvangen in het Groninger Museum met koffie of thee. Na ontvangst organiseren we een lezing over het onderwerp met Lieuwe Jongsma en bezoeken aansluitend de tentoonstelling ‘Zwart in Groningen’.

We lunchen in een aansprekende locatie en maken ’s middags een wandeling door de stad.

Rond 16:30 uur wordt het programma afgesloten met een borrel.

Informatie

Datum:                Vrijdag 17 juni 2022
Prijs:                     € 59,- p.p.
Inclusief:             koffie/thee, lunch, borrel, gidsen, rondleidingen en lezing
Exclusief:            Toegang Groninger Museum á € 15,- (gratis met o.a. Museumkaart)

Aanmelden:

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

    Share This Story, Choose Your Platform!

    Ga naar de bovenkant