Laden Evenementen

Het Indisch verleden in Museum Sophiahof 

Aansluitend op de online lezingenreeks van Gert Oostindie over het koloniale verleden van Nederland brengen we op zaterdag 25 februari a.s. een bezoek aan Museum Sophiahof in Den Haag. Deze dagtocht wordt speciaal aangeboden aan de deelnemers van de online lezingenreeks.

De semi-permanente tentoonstelling Ons Land – Dekolonisatie, generaties, verhalen in Museum Sophiahof laat de Nederlandse koloniale geschiedenis in de Oost zien en hoe die nog altijd doorwerkt in de tegenwoordige tijd. In de tentoonstelling, die is gemaakt door het Moluks Historisch Museum en het Indisch Herinneringscentrum, vertellen ooggetuigen van die geschiedenis en hun nazaten hun verhaal.

Margaret Leijdelmeijer, coördinator van de tentoonstelling en het kenniscentrum, zal een inleiding geven bij de tentoonstelling en het Indisch Herinneringscentrum. Vervolgens kunt u met behulp van een audiotour in uw eigen tempo de expositie bekijken.

U bent van harte welkom vanaf 13.30 uur. Uiteraard wordt gezorgd voor een kop koffie of thee en kunt u genieten van een stuk originele Indonesische spekkoek.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld u snel aan!

Bijzonderheden

Prijs: € 22,50 p.p. (excl. toegang museum Sophiahof á € 9,50. Gratis met o.a. Museumkaart)

Datum:  zaterdag 25 februari 2023

Tijd: 13:30 uur tot ca. 16:30 uur

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant