Laden Evenementen

SSEW lezing, zaterdag 3 juni

De Armeense gruwelen. Nederland en de vervolgingen van de Armeniers in het Ottomaanse Rijk 1889-1923 door Dirk Roodzant. 
Honderd jaar na dato is de Armeense genocide (door het kabinet omschreven als de ‘Armeense kwestie’) nog steeds onderwerp van maatschappelijk en politiek debat. Er is echter weinig bekend over de reactie van het christelijke en neutrale Nederland, ruim een eeuw geleden, op de vervolgingen van de Armeense christenen in het Ottomaanse rijk. Na jarenlang onderzoek in talrijke binnen- en buitenlandse archieven presenteert Dirk Roodzant een indringend beeld. Legio landgenoten – politici, gezanten en consuls, missionarissen, zendelingen, toeristen, schrijvers, kunstenaars en ingenieurs – blijken te hebben bericht over de ‘Armeense gruwelen’. Velen waren zelfs ooggetuigen van wat activisten in die tijd de moord “op nagenoeg een geheel volk” noemden.

Meer informatie over het boek vindt u bij Uitgeverij Verloren: https://verloren.nl/Webshop/Detail/catid/23012/eid/39949/de-armeense-gruwelen

Een artikel van Dick Roodzant over dit onderwerp vindt u hier:
https://spectator.clingendael.org/nl/publicatie/nederland-wist-ook-1915-1917-van-de-armeense-genocide

Deze online lezing duurt ca. 1 uur en is gratis bij te wonen. Dit kunt u volgen via uw computer, tablet of smartphone. U hoeft hiervoor geen programma te downloaden. Via de e-mail ontvangt u een persoonlijke link waarmee u de lezing kunt volgen. De lezing wordt ook opgenomen en is na afloop terug te kijken. Dus als de live uitzending niet kunt bijwonen is het mogelijk de lezing later terug te kijken.

Aanmelden: 

Share This Story, Choose Your Platform!

Titel

Ga naar de bovenkant