Laden Evenementen

Holger Afflerbach (1960) voltooide zijn studie geschiedenis in 1990 aan de Universiteit van Düsseldorf met een doctoraat op de Pruisische minister van Oorlog en de Duitse stafchef Erich von Falkenhayn (1861-1922). Vervolgens begon hij een onderzoeksproject over de Triple Alliance tussen Italië, Oostenrijk-Hongarije en het Duitse Rijk in de jaren 1881-1915. Van 1999 tot 2002 doceerde hij als privédocent aan de Universiteit van Düsseldorf.

Gedurende deze tijd ontving Afflerbach een onderzoeksbeurs van de Fritz Thyssen Foundation, waardoor hij een 1100 pagina’s tellende verzameling bronnen over Wilhelm II. als de opperste krijgsheer in de Eerste Wereldoorlog, kon samenstellen, die in 2005 werd gepubliceerd door de Historische Commissie van de Beierse Academie van Wetenschappen.

Auf Messers Schneide | Afflerbach, Holger | HardcoverIn 2002 werd Afflerbach hoogleraar moderne Duitse geschiedenis aan de Emory University in Atlanta, Georgia. In 2006 aanvaardde hij een hoogleraarschap aan de Universiteit van Leeds, waar hij nog steeds lesgeeft en onderzoek doet. Hij schreef meerdere boeken over verschillende facetten van de Eerste Wereldoorlog, zoals Auf Messers Schneide, Wie das Deutsche Reich den Ersten Weltkrieg verlor (2018).

Op zaterdag 2 september verzorgt Holger Afflerbach voor Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog (SSEW) en Historizon een online lezing over Duitse vredesinitiatieven tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Aan het bijwonen van deze lezing zijn geen kosten verbonden.

N.B. de voertaal van deze lezing is Duits.

Aanmelden:

Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant