Laden Evenementen

Afbeelding: Landgoed Twickel, Beeldbank MarketingOost

— AUTOTOCHT —

Zaterdag 31 juli — 10:30 uur – ca. 17:30 uur

Stad en Ambt Almelo ademt de geschiedenis van de textielindustrie. Van de huisweverij in de 17e en 18e eeuw tot fabrieksmatige textielindustrie met de komst van de stoommachine in 1830. In het hart van Almelo bezoeken we het stadsmuseum, gevestigd in het Rectorshuis wat in 1783 de Latijnse School was.
’s Middags maken we een tocht door Twente. Met uw eigen auto rijdt u naar de verschillende locaties die we bezoeken.
Als eerste bezoeken we na de lunch de beroemde tuinen van kasteel Twickel. Een ‘huispark’ met siertuinen, een Oranjerie voor de citrusbomen en het omringende park met spiegelvijvers en wildbaan.
Vervolgens bezoeken we ’s middags de tuinen van landgoed Nijenhuis. Het karakter van het landgoed Nijenhuis is parkachtig: romantische wandelpaden langs de slingerende Molenbeek, monumentale boomgroepen en schilderachtige doorkijkjes bepalen het beeld.
Het laatste bezoek van deze dag is kasteel Warmelo. Hier wordt u verrast door vier eeuwen tuinarchitectuur en we bekijken de zandsculpturen alhier.
We sluiten het programma af met een drankje in het koetshuis van het kasteel.

Datum: Zaterdag 31 juli 2021
Prijs: € 79,- p.p.
Inclusief: koffie/thee, toegangen, lunch, gidsen en drankje na afloop
Vervoer: met eigen auto

Dit programma in mei is vervallen. Vanaf juni 2021 verwachten we weer dagtochten te kunnen organiseren. Mocht dat niet nog niet kunnen dan vervalt de dagtocht.  Uiteraard voeren wij de programma’s uit met alle voorzorgsmaatregelen om verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Uw inschrijving is vrijblijvend totdat wij aangeven dat het verantwoord is het programma uit te voeren. Eventueel kunt u zich op dat moment nog terug trekken. 

    Inschrijven

    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

    Ga naar de bovenkant