Laden Evenementen

Samen met egyptoloog Huub Pragt organiseren we een zomercursus over Ramses II. Deze cursus bestaat uit zes lessen van een uur die zijn verspreid over drie opeenvolgende dagen. Bij iedere lesdag start de eerste les om 14.00 uur. Na een pauze van ongeveer tien minuten start om 15.10 uur de tweede les. Deelnemers kunnen deze onlinecursus rechtstreeks op hun computer of tablet volgen.

Beschrijving

Laat u online meenemen naar het oude Egypte door egyptoloog Huub Pragt. In zes lessen van een uur komt u alles te weten over de Egyptische farao Ramses II. Hij is de langst regerende vorst uit de roemruchte tijdsperiode van het Nieuwe Rijk. Ramses II wordt vaak omschreven als een geboren leider vol zelfvertrouwen, gezag en ervaring. Deze kenmerken zijn vooral gebaseerd op de vele krijgshaftige voorstellingen en kolossale beelden van Ramses II die zijn vervaardigd tijdens zijn 66-jarige regeringsperiode. Tijdens deze online Summer School zullen de belangrijkste wapenfeiten en bouwprojecten van Ramses II worden besproken. Daarnaast zal worden gekeken naar de invloed die belangrijke hoge ambtenaren hebben uitgeoefend tijdens zijn regeringsperiode.

Extra informatie

Data: Woensdag 16 augustus 2023.
Donderdag 17 augustus 2023.
Vrijdag 18 augustus 2023.
Lestijden:  14.00 – 15.00 uur en 15.10 – 16.10 uur.
Aantal deelnemers: Het minimumaantal deelnemers bedraagt twaalf personen. Het maximumaantal deelnemers bedraagt negentig personen.
Cursusmateriaal: De cursussyllabus ‘Ramses II’ wordt een week voor aanvang van de cursus als een pdf per e-mail toegezonden. Na afloop van iedere lesdag worden per e-mail de hand-outs van de PowerPointpresentaties toegezonden in de vorm van een pdf.
WebinarGeek: Voorafgaand aan de cursus krijgen alle deelnemers een e-mailbericht toegezonden via Historizon. Daarin staat een link naar de website van WebinarGeek.com. Om deel te kunnen nemen aan de onlinelessen dient u niets te downloaden of op uw PC te installeren.
Video-opname: Na iedere lesdag krijgen alle deelnemers een e-mailbericht toegezonden met daarin een link naar de video-opname. Deze link blijft onbeperkt geldig.

Kosten en aanmelden

Deze cursus van 6 lezingen kost €  75,-

Dit kunt u volgen via uw computer, tablet of smartphone. U hoeft hiervoor geen programma te downloaden. Via de e-mail ontvangt u een persoonlijke link waarmee u de lezing kunt volgen. Elke lezing wordt ook opgenomen en is na afloop terug te kijken. Dus als u een dag niet kunt is het altijd mogelijk de lezing later terug te kijken.

Aanmelden:
Totaal
Titel

Ga naar de bovenkant