Laden Evenementen

In het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is op dit moment de tentoonstelling ‘Willem van de Velde & Zoon’ te bezoeken. Nooit eerder waren er zoveel werken van de twee Van de Veldes in één tentoonstelling te zien. Schilderijen met zeegezichten maar ook de bijzondere penschilderingen hangen hier.

In 2020 deed Het Scheepvaartmuseum een spectaculaire aankoop van twee zeldzame wandtapijten naar ontwerp van Willem van de Velde de Oude (1611-1693). Dit was de grootste aankoop uit de geschiedenis van het museum. De tapijten zijn nu te zien in de grote overzichtstentoonstelling Willem van de Velde & Zoon.

Programma

‘s Morgens organiseren we een lezing in pension Homeland op het voormalige Marineterrein naast het Scheepvaartmuseum. Oud-conservator van het Scheepvaartmuseum en schrijver van het boek over Van der Velde & Zoon geeft hier een lezing over beide schilders.

We gebruiken op deze locatie ook de lunch.

‘s Middags bezoeken we in het Scheepvaartmuseum de tentoonstelling en is er ruimte om op eigen gelegenheid ook een ander deel van de collectie te zien.

Tegen het einde van de middag wandelen we een korte route richting het Centraal Station langs een aantal interessante locaties. We sluiten het programma af met een drankje.

Informatie:
Datum:           Zaterdag 26 februari 2022
Prijs:                € 89,- p.p.
Inclusief:         Koffie/thee, lezing, lunch, rondleidingen en drankje na afloop
Exclusief:        Toegang Scheepvaartmuseum á € 17,50. Gratis met o.a. Museumkaart en leden vereniging Rembrandt.
Gids:                Dr. Remmeld Daalder
Aantal deelnemers: ivm de anderhalvemeterregel is het maximum aantal deelnemers 15

Aanmelden

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

    Share This Story, Choose Your Platform!

    Titel

    Ga naar de bovenkant