Laden Evenementen

Zundert en Nuenen: het Brabantse leven van Vincent van Gogh

Deze dagtocht is inmiddels volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden. U wordt dan op de wachtlijst geplaatst. 

Vincent van Gogh werd niet alleen geboren in Brabant, hij bracht hier ook zijn jeugd door. De omgeving had een grote invloed op zijn leven en zijn latere werk als kunstschilder. Op zaterdag 1 juli maken we een bustocht waarbij we de belangrijkste locaties bezoeken uit het leven van Vincent van Gogh in Brabant.

We vertrekken om 10.00 uur vanaf NS-station Eindhoven Centraal. We rijden naar het Van Gogh Village Museum in Nuenen, dat onlangs door Koningin Maxima werd geopend. Vincent woonde tussen 1883 en 1885 in Nuenen en hij schilderde hier onder zijn een van zijn bekendste schilderijen De Aardappeleters. Na het museumbezoek wandelen we met een gids door Nuenen en bekijken we plekken waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt. We bezoeken onder meer het kerkje waar de vader van Vincent dominee was.

Met een lunch in de bus verplaatsen we ons naar de andere kant van de provincie Noord-Brabant. We rijden naar Zundert, geboortedorp van Vincent van Gogh. Op de plaats van zijn geboortehuis staat tegenwoordig Museum het Vincent van Gogh Huis. Op deze plek woonde Vincent tot zijn zestiende jaar. We bezoeken hier de vaste presentatie ‘Vincent van Gogh – De wortels van een meester’, over het leven van Van Gogh in Zundert. Aansluitend wandelen we onder leiding van een gids door Zundert en bekijken we enkele plaatsen die aan hem herinneren.

Na een afsluitende borrel in het museum, rijden we terug naar station Eindhoven, waar we omstreeks 18.15 uur arriveren. Indien wenselijk bekijken we of het mogelijk is om een tussenstop te maken in de buurt van Breda of Tilburg voor reizigers naar andere delen van het land.

Deze dagtocht is bedoeld voor iedereen die benieuwd is naar het leven en werk van Vincent van Gogh en de invloed die het Brabantse land op hem heeft gehad.

Bijzonderheden
Datum: zaterdag 1 juli 2023
Prijs: € 89,- p.p.
Inclusief: touringcar vanaf station Eindhoven Centraal, koffie/thee, lunch, toegang tot musea en gids

Tijd: exacte tijden voor deze activiteit worden nog bekendgemaakt

N.B. Deze dagtocht is inmiddels volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden. U wordt dan op de wachtlijst geplaatst.

 

Share This Story, Choose Your Platform!

Titel

Ga naar de bovenkant