Laden Evenementen
In deze online lezing vertelt Dane Munro aan de hand van veel afbeeldingen over de verschillende hoogtepunten van Malta en de bijzondere geschiedenis van dit eiland.
 
Al enkele malen organiseerde Historizon een reis naar Malta en dan werden we altijd rondgeleid door Dane Munro.

Dane Munro (Melbourne, 1958) verruilde in 1990 Nederland voor Malta. Hij is geschoold aan de universiteit van Malta (Klassieke talen, geschiedenis, toerisme) en promoveerde tevens in 2019 aan de Rijksuniversiteit van Groningen (vroegmoderne geschiedenis), met als promotor Prof. Dr. Dick de Boer, een bekende naam bij vele reizigers van Historizon.

Dane is werkzaam als docent aan de universiteit van Malta en als gids in het Maltese toerisme. Een van zijn academische specialiteiten omvat de grafkunst en ander de (kunst)historische aspecten, en de daaraan gekoppelde zelfbeeld van de Ridders van St Jan, zoals die worden gepresenteerd in o.a. de St John’s Co-Cathedral in Valletta, Malta. Een ander is het onderzoek van het fenomeen van pelgrimage door de millennia heen. Pelgrimage bestrijkt in zijn onderzoek een gebied vanaf het Neolithicum (inclusief de Stenen Tijdperk Tempels van Malta) tot aan een moderne seculiere vorm, zoals de Walk of Wisdom rond Nijmegen. Hij geeft regelmatig openbare lezingen, voordrachten op gespecialiseerde conferenties en publiceert in binnen- en buitenland over deze onderwerpen.

Een van zijn andere levensdoelen is het ondersteunen van de charitatieve activiteiten van de Orde van Malta. In een andere functie heeft hij het presidentschap aanvaard van de Sacra Militia Foundation, een academische organisatie die onderzoek doet naar zoveel mogelijk verschillende aspecten van de Orde van Malta tijdens haar verblijf in Malta tussen 1530 en 1798.

Aanmelden:
Totaal
Share This Story, Choose Your Platform!

Titel

Ga naar de bovenkant