Laden Evenementen

De vrouwen van Willem van Oranje

Over Willem van Oranje zijn boekenkasten vol geschreven, en natuurlijk is ook aandacht besteed aan zijn vier echtgenotes. Maar deze vrouwen kennen we voornamelijk in hun rol van echtgenote van Oranje en moeder van zijn kinderen. Oranjes vrouwen en dochters zijn zo verworden tot een pion in het leven van de belangrijkste Nederlander aller tijden. De vrouwen rond Oranje hebben echter ook hun eigen verhalen. In dit webinar vertelt historicus Femke Deen de geschiedenissen van de vier echtgenotes, verhalen vol tragiek en heroïek en vol strijd om macht en politieke invloed.  Hun handelingen waren minder zichtbaar dan de veldslagen en belegeringen waar Oranje en zijn twee zoons zich mee bezig hielden, maar ze waren evengoed van essentieel belang voor de loop van de gebeurtenissen.

Femke Deen is historicus, gespecialiseerd in de zestiende eeuw. In 2018 verscheen van haar hand de biografie Anna van Saksen. Verstoten bruid van Willem van Oranje (Uitgeverij Atlas Contact). Momenteel is ze voor dezelfde uitgever bezig met de biografie van Charlotte de Bourbon, de derde vrouw van Willem van Oranje.

Op Historiek staat een artikel van Femke Deen over Anna van Saksen: https://historiek.net/huwelijk-willem-van-oranje-anna-van-saksen/82509/ 

Aanmelden:
Totaal
Share This Story, Choose Your Platform!

Titel

Ga naar de bovenkant