Laden Evenementen

Witwasgeheimen met journalist Roel Janssen

De nieuwste triller van journalist Roel Janssen heeft de titel ‘De Witwasser’. Het plot beschrijft witwaspraktijken, politieke infiltratie en een omstreden Italiaans klooster. Een hoogst actueel thema na de recente onthullingen van de Pandora Papers over belastingparadijzen.

Roel Janssen (1947) is financieel-economisch journalist, voormalig redacteur van NRC Handelsblad en fervent zeezeiler. In uiteenlopende functies heeft hij de afgelopen dertig jaar verslag gedaan van grote economische gebeurtenissen en financiële crises. Daarnaast schrijft hij thrillers en werkte hij als scenarist mee aan de serie De fractie. Met zijn thriller De tiende vrouw won Janssen in 2007 De Gouden Strop.

Naar aanleiding van dit nieuwe boek organiseren wij een middagprogramma met Roel Janssen in het gebouw Het Nutshuis in Den Haag. Een locatie die uitstekend past bij dit onderwerp. Het Nutshuis vormt een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de Haagse Nutsspaarbank. Het monumentale pand deed van 1921 tot 1992 dienst als het hoofdkantoor van de bank.

Programma

Om 13:30 uur ontvangst met koffie en thee. In een lezing zal Roel Janssen dan dieper ingaan op de achtergronden achter het plot van het boek. Nederland als belastingparadijs en de betrokkenheid van Nederlandse banken bij witwassen. Ook andere spannende elementen zoals de dood van Wim Duisenberg en het kartuizerklooster van Trisulti.

Informatie

Datum: Vrijdag 25 februari om 13:30 uur
Prijs: € 49,- p.p.
Inclusief: koffie/thee, lezing en rondleiding
Bijzonderheden: Dit programma is exclusief voor leden van European Investors – VEB
Het boek: Indien gewenst kunnen de deelnemers ook het boek De Witwasser aanschaffen voor het bedrag van € 21,-. U krijgt dan ter plaatse een door Roel Janssen gesigneerd exemplaar. https://www.uitgeverijcargo.nl/boek/de-witwasser/

Aanmelden

Deelname VEB programma De Witwassers – 25 februari 2022
€ 49,00
Gesigneerd exemplaar De Witwasser
€ 21,00
Totaal
Share This Story, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant