REISVERSLAG, CRUISE MET CLIPPER STAD AMSTERDAM 15

We zijn weer terug in Nederland. Het Caribisch gebied zal voor ons nooit meer hetzelfde zijn. Nieuwsberichten uit dit gebied zullen we anders lezen. Meningen zijn veel meer onderbouwd. Ontwikkelingen kunnen we beter begrijpen omdat we de geschiedenis nu beter kennen.
Terugblikkend een Historizon reis zoals we dat steeds voor ogen hebben. Het verhaal vertellen (dat deed Prof. Dr. Gert Oostindie) op de plekken waar het gebeurd is (de Caribische eilanden) in een kwalitatief zeer goede omgeving (de Clipper Stad Amsterdam).
Het was wel een klusje om de reis zo in elkaar te zetten. Alle partijen in het gebied boden alleen strand, zwemmen, snorkelen, strandtenten. Wij wilden wat anders: de geschiedenis, het erfgoed, historici en dan uiteraard ook weleens het strand. Ging niet vanzelf maar toen we de goede mensen hadden kwam er een warm makend enthousiasme los. Waardering dat wij als groep echte belangstelling hadden voor hun eiland en leefomgeving. Wat waren de mensen blij en trots om het ons te kunnen vertellen.
Een geweldige reis. En nu weer aan de slag met nieuwe projecten die tot mooie reizen gaan leiden. #terugbliknaarhetheden.