35 jaar OSG!

In 1963 richtte oud-wethouder Hendrik van der Vlist de naar hem genoemde openbare schoolgemeenschap op, kortweg: de OSG.  Veel leerlingen hebben  nog het prachtige schoolgebouw aan de Amerikalaan meegemaakt, met de  “kuil” waarin schoolfeesten, congressen en optredens van  o.a. Neerlands Hoop, Proloog en Gruppo Sportivo plaatsvonden. Op zijn hoogtepunt had de OSG meer dan  1.700 leerlingen , maar na 1985 trad de neergang in. In 1990 verhuisde de school naar het Zwarte Woud in Lunetten, eerst onder de naam Prisma en later Triatlon College. In 2000 verlieten de laatste leerlingen  de school…

Kom je ook naar de reünie?

De laatste reünie van  de OSG Hendrik van der Vlist vond plaats in 1989. Meer dan  35 jaar geleden, dus tijd om weer een nieuwe reünie te organiseren  voor oud-leerlingen en oud-personeel!
Helaas zal dat niet meer lukken in het oude schoolgebouw. Dit wordt nu namelijk gebruikt als wijk- en bedrijvencentrum onder de naam Stadsoase of Krachtstation; de lokalen worden verhuurd als kamers…
We zoeken dus een andere locatie. De reünie zal eind 2014 of begin 2025 plaatsvinden.
Het programma wordt kleinschalig, met gezellige klasse-ontmoetingen, feestelijke borrels, fotosessies en  – voor wie dit wil – de kans om nog eens een oude docent of conciërge te ontmoeten. En natuurlijk die ene leuke jongen of dat knappe meisje van  toen…

Jubileumboek Van hippie tot Wesley

In 1990 verhuisde de school van de Amerikalaan op Kanaleneiland naar het Zwarte Woud in Lunetten.

Van de oude school zijn enkele jubileumboekjes verschenen  die helaas zijn uitverkocht. Daarom wordt er gedacht aan een nieuw jubileumboek over de OSG, onder de titel Van Hippie tot Wesley, 35 jaar OSG. De OSG was namelijk een  emancipatieschool, die experimenteerde met nieuwe lesmethoden en technologieën. Maar in het begin heerste er ook  een  hippiecultuur en  werd er gediscussieerd over huiswerkvrij en  spijbelkaarten. Het was ook een populaire school die met zijn  schoolfeesten en  Oost-Europa-reizen heel veel leerlingen trok: the place to be in Utrecht.

Later kreeg de school een heel ander profiel. Triatlon stond voor de driepoot projectmatig werken, brede culturele vorming en sportief presteren. Als LOOT-school bood de school aan leerlingen met een topsport-indicatie extra kansen. Naast Wesley Sneijder heeft het Triatlon diverse Olympische atleten afgeleverd.

Laat je registreren!

De medewerkers van de OSG omstreeks 1985

Op de OSG hebben in al die jaren meer dan 6.000 leerlingen  gezeten; als die allemaal komen moeten we de Jaarbeurs afhuren. Daarom willen we kunnen inschatten hoeveel mensen er komen.

Laat je daarom registreren met je emailadres, je examenjaar en  studierichting (vwo/havo/mavo/lavo).  Je betaalt hiervoor eenmalige registratiekosten. Heb je in  principe belangstelling voor de reünie?  Ben je geïnteresseerd in een jubileumboek? Alle oud-leerlingen die zich registreren worden geïnformeerd over de verdere activiteiten.

Meer achtergrondinformatie: https://berntfeis.info/osg-prisma-triatlon/

Informatie

Wanneer: Zaterdag 9 november 2024
Waar: LRC (Leidsche Rijn College), Maartvlinder 1, Utrecht
Registreren tot: 1 november 2024

Registratieformulier:

Er zijn plannen  om een reünie te organiseren van OSG-Prisma-Triatlon 1965-2000. Deze zal eind 2024 of begin 2025 plaatsvinden in Utrecht. Ben  jij geïnteresseerd in deelname?

Maak dan een bedrag van € 5 over via onderstaand formulier. Deze registratiekosten zijn nodig om de kosten van webpagina’s, bancaire overschrijvingskosten, advertenties en andere organisatiekosten te bestrijden.
TotaalBetalingen via dit formulier lopen via Historizon. Historizon schrijft het bedrag over naar de bankrekening van de organisatie.