Garantieregeling en reisvoorwaarden

Historizon is geen lid van de SGR en ANVR. Wij hebben hiervoor gekozen omdat Historizon Reizen op dit moment erg kleinschalig is en wij ons vooral richten op reizen in West-Europa en dus dichtbij.

Dit neemt niet weg dat wij wettelijk verplicht zijn om, in het geval dat Historizon bijvoorbeeld failliet zou gaan, wij eventueel vooruitbetaalde reisgelden terug moeten kunnen betalen. Mocht er onverhoopt op reis iets gebeuren dan moeten wij er ook voor kunnen zorgen dat u weer thuis komt. Bij andere reisorganisaties is dit gedekt door de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)

Natuurlijk willen wij niet dat u als klant een risico loopt op het moment dat u bij Historizon een reis boekt. Daarom hebben wij de volgende regeling in het leven geroepen.

Voor reizen heeft u de mogelijkheid 60% vooruit te betalen en 40% na afloop van de reis. Voor de vooruitbetaalde reisgelden en om ervoor te zorgen dat u in geval van een calamiteit weer thuis kunt komen hebben wij de SGRDH (Stichting Garantiefonds Reisgelden Derden Historizon) opgericht. In deze stichting is door Historizon een bedrag gereserveerd waarmee aan bovengenoemde verplichtingen kan worden voldaan.

In de reisvoorwaarden vindt u alle details. Deze kunt u downloaden op deze pagina.

Deze regeling geld alleen voor meerdaagse reizen. Voor dagtochten is dit niet van toepassing.

Download PDF

Download Historizon Reisvoorwaarden PDF

In dit document vindt u alle details
Download PDF
Download PDF

Download Historizon Garantieregeling PDF

In dit document vindt u alle details
Download PDF