4-daagse reis naar Hastings in het spoort van Willem de Veroveraar

950 jaar geleden landde de Normandische koning Willem de Veroveraar op de Engelse kust bij Pevensey in East Sussex om zijn rechten op de Engelse troon op te eisen. In zijn gevolg voeren honderden schepen volgeladen met manschappen, materieel en paarden. De Angelsaksische koning Harold II, die zojuist de Vikingen verslagen had bij Stamford Bridge, hoorde van de invasie en rukte met zijn leger in een geforceerde mars op naar de landingsplaats. Niet ver van het plaatsje Hastings kwam het tot een treffen tussen de beide legers. Willem de Veroveraar won de slag en Harold stierf op het slagveld. Het was een beslissende uitkomst voor de Engelse geschiedenis.

Deze reis neemt u mee naar de landingsplaats bij Pevensey, de slag bij het plaatsje Battle ten noorden van Hastings en naar Salisbury voor een blik op de Magna Carta.

Programma
Dag 1, Dover

Vanaf een goed bereikbare locatie reizen we naar Calais. Hiervandaan steken we per ferry over naar Dover. Deze oversteek duurt ongeveer anderhalf uur en biedt de mogelijkheid om onder het genot van een kop koffie of thee uit te kijken over de ‘White cliffs of Dover’.

Na aankomst bezoeken we het kasteel van Dover dat ook in de kenmerkende Normandische bouwstijl gebouwd is en waarvan de oudste delen stammen uit deze periode.

Later reizen we door naar Hastings waar we in een hotel verblijven.

Dag 2, Pevensey en Battle
We beginnen de dag met een bezoek aan Pevensey, de plek waar Willem de Veroveraar met zijn leger aan land kwam en waar we uitleg krijgen hoe het landschap er in die tijd uitzag. De kustlijn liep destijds heel anders dan tegenwoordig. U wordt rondgeleid door Pevensey castle en het dorpje.

’s Middags bezoeken we Battle Abbey. Op dit terrein zou de beroemde Slag bij Hastings hebben plaats gevonden tussen de legers van Willem van Normandië en de Angelsaksische koning Harold.

We overnachten weer in Hastings.

Dag 3, Magna Carta

We maken een prachtige tocht door het landschap van Sussex en Hampshire die we regelmatig onderbreken voor een stop bij een interessante locatie.

’s Middags bezoeken we de Kathedraal van Salisbury waar we één van de belangrijkste documenten uit de Engelse geschiedenis tegen komen: De Magna Carta.

We overnachten in deze streek.

Dag 4, Middeleeuwen in Zuid-Oost Engeland
We moeten deze middag de boot halen bij Dover, maar op weg daar naar toe onderbreken we de reis bij enkele kenmerkende gebouwen uit de Engelse middeleeuwen. Zoals de Abdij van Waverley en Old Soar Manor.

De verwachting is dat we rond 20:00 uur weer terug zijn op het vertrekpunt.

  Inschrijven


  Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

  Reisinformatie
  Data: 24 t/m 27 juni 2020
  23 t/m 26 september 2020
  (geef bij uw aanmelding de datum van uw voorkeur op)
  Prijs: 2-pers.kamer € 795,- p.p.
  1-pers.kamer € 895,- p.p.
  Inclusief: Bij elke reis zijn vervoer, hotels, maaltijden, koffie/thee, toegangen, informatiepakket en gidsen inbegrepen.
  Exclusief: Reis- en/of annuleringsverzekeringen,souvenirs en drankjes buiten het programma