3-daagse reis Van Gogh in de Borinage

De heenreis voert langs de Noord Brabantse dorpen Etten-leur en Zundert.
We bezoeken hier met een lokale gids de Van Gogh Kerk, de plek waar de vader van Vincent zeven jaar dominee was en waar hijzelf regelmatig kwam. Een mooi, bijzonder, kleurrijk en inspirerend gebouw.

U overnacht deze reis in Mons (Bergen BE). In deze streek bezoeken we het Maison Van Gogh de Colfontaine en het Van Gogh Huis in Cuesmes. Ook bezoeken we de kolenmijn Bois de Cazier om een indruk te krijgen van het leven dat Van Gogh schilderde.

De terugreis gaat via Nuenen en het Noord-Brabants museum in ‘s Hertogenbosch. Hier hangen in het Van Gogh paviljoen enkele werken van de kunstenaar.

Programma
De reis gaat vanaf Utrecht naar Mons. Onderweg maken we een eerste stop in Etten-Leur. We bezoeken hier de Van Gogh Kerk, de plek waar de vader van Vincent zeven jaar dominee was en waar hijzelf regelmatig kwam. Een mooi, bijzonder, kleurrijk en inspirerend gebouw. Hier zette Vincent van Gogh zijn eerste stappen als kunstenaar.
Niet zo ver daarvandaan komen we terecht in Zundert. Voor een bezoek aan het ‘Vincent van GoghHuis’, een levend kunstcentrum op zijn geboortegrond. Naast een levensbeschrijving komen we met een wandeling door Zundert ook veel te weten over de familie Van Gogh.
In de loop van de middag reizen we verder naar Mons waar we overnachten.

Dag 2
In Charleroi bezoeken we de voormalige kolenmijn Bois de Cazier om kennis te maken met de wereld van de mijnwerkers waar Van Gogh tussen leefde.
We nemen hier de tijd voor waarbij we zowel met een gids rondgeleid worden als ook er genoeg tijd is om zelf op uw gemak rond te kijken. ’s Middags maken we nog een klein uitstapje naar Wasmes onder de rook van Mons waar het huis staat waar van Gogh een armoedig kamertje huurde.
We overnachten weer in Mons.

Dag 3
In Brabant bezoeken we plekken als Nuenen en Tilburg waar nog veel Van Gogh herinneringen te vinden zijn. Deze dag proberen we de landschappen op tekeningen en schilderijen terug te vinden in het echt. Daarnaast wordt er ook in deze tijd nog heel veel met Van Gogh gedaan. Zoals het lichtgevende fietspad bij Nuenen. In het Noord Brabantsmuseum in ’s Hertogenbosch vinden we nog enkele originele werken van Van Gogh.
Tegen het einde van de middag komen we dan weer in Utrecht uit.

Reisinformatie
Data: 27 t/m 29 augustus 2020
Prijs: 2-pers.kamer € 495,- p.p.
1-pers.kamer € 545,- p.p.
Inclusief: Bij elke reis zijn vervoer, hotels, maaltijden, koffie/thee, toegangen, informatiepakket en gidsen inbegrepen.
Exclusief: Reis- en/of annuleringsverzekeringen,souvenirs en drankjes buiten het programma

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.