BERICHT: 08 APRIL 2020

Al een aantal weken houdt het virus ons dagelijks leven in de greep en het wordt steeds duidelijker dat we hier voor langere tijd ons leven op moeten aanpassen.

De vraag wat wat we hier nu precies mee moeten houdt ons ook bezig. Daarom denken we na, in lijn met de oproep van de Minister-president, over de mogelijkheden op de langere termijn

Uiteraard gaan we niet marchanderen met veiligheid of gezondheid.  Zolang de adviezen zijn zoals ze nu zijn zullen we geen dagtochten of reizen organiseren. Maar er komt een periode waarin we als samenleving wel weer meer naar buiten kunnen als we maar de nodige voorzorgsmaatregelen in acht nemen. De anderhalve-meter-samenleving.

We weten niet wanneer dat zal zijn en wij zullen ook niet de eerste zijn om iets te organiseren. In deze situatie is het voor een organisatie als Historizon belangrijk om niet voorop te lopen. Maar we denken wel na over hoe het dan wel zou kunnen en daarom hebben we voorlopig de volgende uitgangspunten geformuleerd:

  • De groepsgrootte beperken we tot maximaal 20 personen.
  • Voor bussen blijven we 50 persoonsbussen gebruiken zodat iedereen afstand kan bewaren
  • We gaan standaard gebruik maken van oortjes. Zodat ook op locatie iedereen op afstand kan staan
  • We zorgen ervoor dat er altijd desinfecterende middelen zoals handzeep en doekjes beschikbaar zijn
  • Voor wat betreft het gebruik van mondkapjes wachten we het advies van het RIVM af
  • Drukke locaties gaan we zoveel als mogelijk vermijden
  • Het programma van dit najaar gaan we aanpassen naar meer korte reizen in de buurt en een aantal langere reizen naar verre bestemmingen zullen we schrappen.

Uiteraard kunnen we deze uitgangspunten altijd weer aanpassen aan nieuwe adviezen of maatregelen van de overheid.

In ieder geval komen we met online programma’s zolang de maatregelen nog zijn zoals ze zijn. Historizon Webinars >>