Op zaterdag 12 augustus organiseerden we een architectuurdagtocht door Dordrecht, de oudste stad van Holland. Na een vaartocht met de waterbus vanuit Rotterdam over de Nieuwe Maas, nam architectuurhistoricus Marcel Teunissen ons mee op een wandeling door de stad, waarbij de geschiedenis en de architectonische veelzijdigheid van de stad centraal stonden. Bijzonder was de rondleiding in de voormalige watertoren Villa Augustus, waarin tegenwoordig een hotel is gevestigd.

Deelnemer Wim Noordik maakte deze prachtige video-impressie van de dagtocht naar Dordrecht.


Architectuurdagtocht Dordrecht 9 september 2023

Hebt u na het zien van deze video ook zin gekregen om Dordrecht te bezoeken? Vanwege de grote interesse zal deze dagtocht op zaterdag 9 september worden herhaald, in iets gewijzigde vorm. Dan staat een rondleiding op het programma door het gebouw Holland van architect van Sybold Ravesteyn. In dit monumentale pand is  tegenwoordig het Onderwijsmuseum is gevestigd. Voor deze dagtocht zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij als u mee wilt!

Meer info over de dagtocht naar Dordrecht


Meer activiteiten met Marcel Teunissen

Hebt u nog geen genoeg van de excursies met Marcel Teunissen? We organiseren meerdere actititeiten met hem. De eerstvolgende die staat gepland is de architectuurdagtocht Dordrecht, op zaterdag 9 september.