Op de zaterdagen 18 februari en 18 maart stonden twee bezoeken aan Museum Bredius in Den Haag op het programma. Het statige pand aan de Lange Vijverberg ligt letterlijk en figuurlijk in de schaduw van het Mauritshuis.

Museum Bredius, een vergeten parel, is gevestigd in een achttiende eeuws herenhuis gelegen aan de Hofvijver. Het museum herbergt de privécollectie van Abraham Bredius en omvat schilderijen van onder meer Rembrandt, Jan Steen, van Neer, d’Hoendecoeter en Hobbema en vele andere grote en kleine meesters uit de Nederlandse Gouden Eeuw. De verzameling bevat ook schitterende meubelen, antiek porselein en zilver.

Kunsthistoricus Jim van der Meer Mohr vertelde in een inleidende lezing over het ontstaan van de collectie Bredius. Aansluitend verzorgde hij een rondleiding door het huis en langs de bijzondere kunstschatten.

Piet Segers en Arjan Segers, die namens Historizon mee waren als reisbegeleider bij de beide bezoeken, maakten de onderstaande fotoreportage van de dag.

Meer dagtochten met Jim van der Meer Mohr

Historizon organiseert in 2023 nog meer activiteiten met kunsthistoricus Jim van der Meer Mohr. Op zaterdag 20 mei brengen we een bezoek aan Bisdom van Vliet. Ook dan zal Jim van der Meer Mohr onze gids zijn.

zaterdag 20 mei
Bezoek Huis Bisdom van Vliet

In het najaar 2023 zullen meer bezoeken aan museale huizen met Jim van der Meer Mohr plaatsvinden. Binnenkort worden meer data en activiteiten bekend gemaakt.