Project Description

Dagtocht Cartografie – bezoek het Paleis op de Dam en het Scheepvaartmuseum

Voor de 17e-eeuwse handelsvaart waren betrouwbare kaarten belangrijk. Cartografie of Kartografie werd een serieuze bezigheid waarbij de maker zo duidelijk en betrouwbaar mogelijk de gebruiker probeerde te informeren. Deze dagtocht bezoekt de tijdelijke tentoonstelling over cartografie in het Paleis op de Dam en het Scheepvaartmuseum.

Het programma

Het programma begint met een kopje koffie/thee. Vervolgens bekijken we met elkaar de tentoonstelling in het Scheepvaartmuseum: ‘Cartografie en Curiosa’. Deze tentoonstelling richt zich vooral op de Nederlandse zeevaarders, en hoe zij vanaf de zeventiende eeuw hun weg vonden. Ook besteedt de tentoonstelling aandacht aan de invloed die hun reizen en kaarten hadden op het wereldbeeld.

Daarna gebruiken we met elkaar de lunch.

Na een voedzame lunch wordt u rondgeleid over de tentoonstelling ‘het Universum van Amsterdam’. Tijdens deze rondleiding ziet u de grootste kaarten ter wereld, die te vinden zijn op de vloer van de Burgerzaal in het Koninklijk Paleis. Meer details over de tentoonstelling vindt u hier. Na deze rondleiding kunt u eventueel nog even op eigen gelegenheid rondkijken.

Datum: Donderdag 19 september 2019
Startlocatie: In de buurt van Amsterdam centraal
Prijs: € 59,- p.p. excl. toegangen
Inclusief: Rondleiding, koffie/thee, lunch,
Exclusief toegang Scheepvaartmuseum à € 15,50, gratis met Museumkaart
toegang Paleis op de Dam à  € 10,- gratis met Museumkaart
OV Let op: het is mogelijk dat we deze dag een kleine afstand met het OV afleggen. Als u een OV-chipkaart heeft is dit handig. Als u deze niet heeft, laat het dan even aan ons weten.

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.