Project Description

75 jaar bevrijding – Operatie Garden

Vanaf september 2019 beginnen we met een serie dagtochten waarbij we de bevrijding van Nederland in 1944 en ‘45 volgen. Over de Slag om de Schelde, bevrijding van Limburg, Market Garden en meer dagtochten.

We volgen deze dag de opmars van de Britse grondtroepen en het Amerikaanse 82e en 101e luchtlandingsleger dat tot doel had de bruggen over de Maas en de Waal te veroveren tijdens de operatie Market Garden.

Programma

Deze dag start in Eindhoven waarvandaan we eerst een bezoek brengen aan het museum Bevrijdende Vleugels in Best op de plek waar een deel van de Amerikaanse 101e luchtlandingsdivisie aan de grond kwam op het pad te banen voor het oprukkende landleger. We bezoeken dit museum en maken een wandeling over het terrein.

We volgen de opmars en de bevrijding van Zuid-Nederland langs plaatsen als Veghel en Groesbeek. Een compleet bezoek aan het bevrijdingsmuseum wordt te veel voor deze dag dus we pikken er enkele hoogtepunten uit en verkennen vooral de omgeving waar de Amerikaanse 82e luchtlandingsdivisie aan de grond kwam.

We eindigen deze dag bij Grave waar de brug over de Maas veroverd werd onder leiding van luitenant John S. Thompson.

Datum: Zaterdag 2 november 2019
Startlocatie: Station Eindhoven
Prijs: € 69,- p.p.
Inclusief: Koffie/thee, lunch en gids

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.