Project Description

Dagtocht in Zwolle en Deventer over Thomas á Kempis e.a.

Vandaag besteden we aandacht aan de moderne devotie, een beweging die eind 14e eeuw opkwam. In Zwolle vinden we verschillende sporen van deze spirituele beweging, bijvoorbeeld het Arme Fraterhuis en de reliekschrijn van Thomas a Kempis. In Deventer vinden we meer over Geert Groote.

Programma

De dag begint met een kop koffie of thee in Zwolle waarna een gids u meeneemt in het voetspoor van de Moderne Devotie. Tijdens deze wandeling bezoekt u de plekken en monumenten die een rol speelden bij de ontwikkeling en verbreiding van de Moderne Devotie. Zo bezoekt u de Latijnse School van Joan Cele en de schrijn van Thomas à Kempis.

Na de lunch verplaatsen we ons met een bus naar Deventer. Onderweg maken we een uitstapje naar de Agnietenberg waar een monument herinnert aan het klooster dat hier eens stond en we bezoeken Windesheim.

In Deventer maken we ook een wandeling en bezoeken het Geert Groote Huis. In dit museum, op de fundamenten van de eerste kapel van de Broeders van het Gemene Leven, hoort u zijn verhaal. Hoe hij tot zijn inzichten kwam, waarom hij kritiek had op de kerk en de samenleving en waarom zijn gedachtegoed nog altijd actueel is.

Datum: zaterdag 30 maart
Startlocatie: Nog bekend te maken
Prijs: € 69,- p.p.
Inclusief: Vervoer per Touringcar, koffie/thee, lunch, rondleidingen, gidsen en sommige toegangen

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.