Project Description

Voorbij de grenzen van de DDR

Wij kijken terug naar de DDR en vooruit. Daar beginnen we mee met het bezoek aan de expositie in het fotomuseum in Den Haag. Het fotografenechtpaar Ute Mahler (1949) en Werner Mahler (1950) laat zien waar de tegenwoordige DDR-burger weer naar op zoek is. Terug! Zij maakten foto’s over de ‘gewone’ DDR-burger. U ziet een unieke collectie van hun eerste solowerken tijdens de DDR en hun recentere werken.

Na het bekijken van de foto-expositie geeft Anja Fricke een lezing. Daarin vertelt zij over het reisprogramma en waarom haar keuze juist op deze plaatsen gevallen is. Waarom Eisenhüttenstadt of Guben of Point Alpha? Om maar een paar te noemen. En wat zijn de verhalen achter deze plekken?

In oktober gaat de reis naar de voormalige DDR van start met Anja Fricke als DDR-‘Zeitzeuge’. Deze reis neemt u mee om op zoek te gaan naar eventuele antwoorden op vragen: Wat zorgt ervoor dat de huidige DDR-burger massaal de rechtste politieke partij AfD kiest? Waarover is de huidige inwoner van Oost-Duitsland ontevreden? Heeft misschien ook het systeem democratie en kapitalisme voor de voormalige Oost-Block bewoner gefaald? Wilt u alvast meer informatie over de reis? Klik dan hier.

Programma van de dag

13.00 uur – 13.30 uur                    ontvangst met koffie en thee
13.30 uur – 14.30 uur                    bezoek tentoonstelling in het fotomuseum Den Haag (Stadhouderslaan 43)
14.30 uur – 16.00 uur                    lezing Anja Fricke

Datum: Zaterdag 31 augustus 2019
Startlocatie: Fotomuseum Den Haag
Prijs: € 15,-
Inclusief: Koffie/thee en lezing
Exclusief Toegang Fotomuseum (gratis met Museumkaart)
Gids Anja Fricke

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.