Reis naar Curaçao en Bonaire

Tijdens deze 9 daagse reis brengen we onder meer aan Willemstad, de kleurrijke hoofdstad van Curaçao en aan Bonaire. Lokale gidsen vertellen ons over thema’s als de Joodse geschiedenis en het slavernijverleden. Op het programma staan onder meer bezoeken aan het Nationaal Archief op Curaçao en Fort Oranje op Bonaire.

Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, heeft een kleurrijke architectuur, die getuigt van de geschiedenis van deze haven en handelsstad sinds 1634. Op diverse plekken op het eiland zijn herinneringen te vinden aan de koloniale periode. Bonaire is één van de Caribische parels die een bezoek meer dan waard is. Beleef deze reis waarbij geschiedenis en cultuur wordt afgewisseld met inspirerende sprekers en verrassende ontmoetingen.

Reisprogramma:

Dag 1
Vlucht met KLM van Schiphol naar Willemstad. Eerste kennismaking met de stad. We verblijven in het historische stadsdeel Otrabanda. Eén van de meest indrukwekkende historische wijken van het Caribisch gebied. Otrobanda was een wijk waar iedereen naast elkaar woonde: arm en rijk, slaaf en vrij, katholiek, protestants of joods. Dit samen leven van mensen van allerlei achtergrond leidde tot het ontstaan van de Curaçaose cultuur waarbij elementen uit verschillende culturen een plaats in de taal, de muziek, de bouw en in de keuken.

Dag 2
We wandelen door Otrobanda. De culturele ontwikkeling van Curaçao komt aan bod en u maakt kennis met de stad door de ogen van een inwoner. ’s Middags bezoeken we het Scheepvaartmuseum over de Maritieme historie van de Antillen en maken we een boottocht door de haven.
’s Avonds hebben we een barbecue op het strand van Daibooi.

Dag 3
’s Ochtends besteden we aandacht aan de Joodse geschiedenis op Curaçao met een bezoek aan het Joods Museum en de Joodse wijk. De joodse gemeenschap stamt al uit de zeventiende eeuw toen Portugese Joden uit Brazilië naar Curaçao kwamen omdat ze daar een vrijer bestaan verwachtten. De liberale synagoge aan de Hanchi di Snoa in Punda is de oudste nog functionerende synagoge op het westelijk halfrond.

Dag 4
We maken een met een bus een ‘slaven route’ over het eiland. Via Boka Tabla naar reizen we naar Savonet waarbij ook het Tulamuseum wordt meegenomen. We volgen de route die Tula gemaakt heeft en eindigen bij zijn standbeeld. Het avond programma wordt ingevuld door de groep Serenada wat ons een levendig inzicht geeft in de Antiliaanse muziek.

Dag 5
Dit is een dag ter vrije besteding. Een set informatie over musea en bezienswaardigheden wordt aan de deelnemers ter hand gesteld.

Dag 6
Bezoek aan het Nationaal Archief met rondleiding. Speciale aandacht voor de collectie, de lokale geschiedenis en de belangrijkste bronnen van onderzoek.
Verder is er een bezoek aan het Instituto Buena Bista.

Dag 7
In de morgen vertrek naar Bonaire met het vliegtuig. ’s Middags eerste kennismaking met dit prachtige eiland. We verblijven in een hotel aan de kust.

Dag 8
We maken een tour over het eiland waarbij we onder andere het centrum van Rincon bezoeken en de restanten terug vinden van de eerste Spaanse nederzetting hier uit 1527. Ook bezoeken we deze dag de zoutpannen. Zout was de belangrijkste interesse van de WIC in het eiland en de winning werd grootst aangepakt. Een enorme hoeveelheid zout werd middels honderden zoutschepen naar Holland verscheept.

Dag 9
De ochtend brengen we een bezoek aan Fort Oranje. ’s Middags is er gelegenheid om nog wat rond te kijken. Vertrek in de avond terug naar Nederland waar we de volgende dag aankomen.

Reisinformatie

Datum: 10 t/m 19 april 2024
N.B. start- en einddatum kunnen 1 dag afwijken ivm vluchttijden.
Prijs: 2 persoonskamer: € 2975,- p.p.
1 persoonskamer: € 3360,- p.p.
Inclusief: In deze 9-daagse reis zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, hotels, gidsen, entrees, informatiepakket, koffie/thee, lunches en diners tijdens excursiedagen en excursies inbegrepen.
Exclusief: Reis- en annuleringsverzekeringen
Vluchten: Heen: Schiphol Amsterdam – Curaçao
Terug: Curaçao – Amsterdam Schiphol

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

    Deze reis is inmiddels volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden. U wordt dan aan de wachtlijst toegevoegd.