Project Description

Het leven van Rembrandt in Amsterdam

Deze dagtocht draait om Rembrandt in Amsterdam.

Vanaf het Centraal Station organiseren we een wandeling, via aan Rembrandt gerelateerde locaties, naar het Rembrandthuis. Hier worden we rondgeleid en bekijken de tijdelijke tentoonstelling ‘Rembrandt en zijn vrienden’

Na de lunch bezoeken we het Stadsarchief van Amsterdam waar de tentoonstelling ‘Rembrandt Privé’ het levensverhaal van Rembrandt aan de hand van originele documenten vertelt. Geldzaken en financiële problemen lopen als een rode draad door de tentoonstelling.

Tot slot bezoeken in het Paleis op de Dam, dat destijds het Stadhuis was, de desolate boedelkamer. Hier werd het faillissement van Rembrandt uitgesproken. Uiteraard bekijken we ook de indrukwekkende Burgerzaal.

Deze dagtocht wordt begeleid door kunsthistoricus Eymert Goossens.

* Deze dagtocht over Rembrandt laten we het Rijksmuseum buiten het programma. Omdat het anders te veel wordt op één dag. Later dit jaar organiseren we nog een aantal keer dit programma. Dan bezoeken we wel het Rijksmuseum maar bezoeken dan niet de tentoonstelling in het Stadsarchief.

Datum: zaterdag 9 maart
Startlocatie: Nog bekend te maken
Prijs: € 59,- p.p.
Inclusief: Rondleidingen, koffie/thee, gids, lunch
Exclusief: Toegangen Rembrandthuis, Archief en Paleis op de Dam á € 31,50. Deze plekken zijn gratis toegankelijk met onder andere de Museumkaart.

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.