Reis met Bernier Cornielje en Marieke Wittenhorst naar Sarajevo

Deze reis wordt nog verder uitgewerkt. U kunt alvast uw interesse kenbaar maken via onderstaand formulier. Uw aanmelding is vrijblijvend en dan houden we u op de hoogte van het definitieve programma.

Deze reis bezoeken we Sarajevo en zullen daar een paar dagen verblijven. In Sarajevo bezoeken we het museum dat de Oostenrijks-Hongaarse periode van 1878 – 1918 tentoon stelt. Dit is gelegen op de hoek waar in 1914 Gavrilo Princip dat fatale schot op de Oostenrijkse kroonprins Frans-Ferdinand loste.

Sarajevo is ook de stad waar oost en west elkaar ontmoeten met de Gazi-Husrev-Begmoskee en de Heilig Hart-Kathedraal. We staan stil bij de recentere geschiedenis van de stad met een tocht over het beleg van Sarejevo. Daarbij bezoeken we de tunnel die door het Bosnische leger in 1993 tijdens de belegering van de stad werd gegraven om de stad in en uit te kunnen.

Vanuit Sarajevo organiseren we een excursie naar Mostar waar in de Ottomaanse tijd ‘Mostari’ (bewakers) een houten brug over de Neretva bewaakten. De brug is er nog steeds, al eeuwen in steen en een iconisch beeld.

De andere kant op reizen we ook naar Srebrenica. Voor de wereld is Srebrenica een naam die onlosmakelijk verbonden is aan het drama in 1995. We zullen hier ook bij stil staan. We brengen een bezoek aan het museum en krijgen een rondleiding door een lokale gids die het van dichtbij meemaakte. Met de bus verkennen we de grenzen van de enclave.

Reisinformatie

Datum: Ca. 26 april t/m 3 mei 2023
Prijs: Nog niet bekend
Inclusief: In deze reis zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, hotels, gidsen, entrees, informatiepakket, koffie/thee, lunches en diners tijdens excursiedagen en excursies inbegrepen.
Exclusief: Reis- en annuleringsverzekeringen

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.