Brazilië, het land van Johan Maurits en de Tempo dos Flamengos

Met deze speciale reis treedt u in de voetsporen van Johan Maurits en kunt u ervan genieten hoe de Tempo dos Flamengos is opgegaan in de multiculturele Braziliaanse samenleving. De reis zou echter niet compleet zijn als we niet het magische Rio de Janeiro zouden bezoeken. Kortom, een ideale reis om een goede indruk van het mooie Brazilië te krijgen.

Reisprogramma:

Dag 1, Amsterdam – Natal
Vertrek vanaf Amsterdam via Lissabon naar Natal in Brazilië

Dag 2, Natal
’s Morgens brengen we een bezoek aan Forte dos Reis Magos (Driekoningen Fort). Gebouwd door de Portugezen, werd het van 1633 tot 1654 door de Nederlanders omgedoopt in Kasteel Ceulen. In het historische centrum van Natal bezoeken we Museu Café Filho, dat gewijd is aan João Café Filho, die tussen 1954 en 1956 president was. In dit paleisachtige gebouw krijgen we inzicht in de recentere geschiedenis van Brazilië.

Dag 3, Natal – João Pessoa
’s Ochtends reizen we per touringcar naar het zuidelijk gelegen João Pessoa, de hoofdstad van de deelstaat Paraíba. We bezoeken Fortaleza de Santa Catarina in
Cabedelo. Ook liggen er in het bijbehorende museum resten van de Nederlandse materiële cultuur, zoals pijpensteeltjes en –kopjes, muntjes en keramiek.

Dag 4, João Pessoa
Vandaag verdiepen we ons in het oude João Pessoa, dat in de Nederlandse tijd ‘Frederiksstad’ werd genoemd. ’s Morgens een bezoek aan het Centro Cultural
São Francisco en het Convento de Santo Antônio. In de middag gaan we naar het Centro Histórico rondom Hotel Globo.

Dag 5, Itamaracá
’s Ochtends gaan we over de brug naar het eilandje Itamaracá. ’s Middags zal uw reisleider een presentatie verzorgen over Nederlands Brazilië.

Dag 6, Recife
Een bezoek aan Recife, de hoofdstad van de deelstaat Pernambuco. Ooit heette deze stad ‘Mauritsstad’, genoemd naar gouverneur Johan Maurits van Nassau Siegen. Er is nog een aantal opvallende overblijfselen uit de Nederlandse tijd te zien.

Dag 7, Olinda
Olinda ligt op een heuvel enkele kilometers ten noorden van Recife. Oorspronkelijk was Olinda de Portugese hoofdstad van Pernambuco. De Nederlanders
wilden hun stad echter dichter bij het water hebben en gebruikten de stenen van Olinda om het lager gelegen Recife te bouwen. Nog steeds straalt Olinda, met zijn vele kerken, pleinen en felgekleurde huizen, een Portugees koloniale sfeer uit.

Dag 8, Itamaracá – Rio de Janeiro
Na een rustige ochtend vliegen wij per binnenlandse lijndienst naar Rio de Janeiro, waar we drie nachten verblijven in een aan zee gelegen hotel.

Dag 9, Rio de Janeiro
In de ochtend bezoeken we het Museu Forte de Copacabana. Met name de strategische ligging van het fort, in het midden van de baai van Rio, is de moeite waard. Met een tandradtreintje gaan we in de middag de Corcovadoberg op. Vanaf deze berg, met het bekende Christusbeeld, hebben we een fantastisch uitzicht over Rio.

Dag 10, Petropolis
Per touringcar reizen we naar Petropolis. Dit bergstadje, op ca. 80 kilometer van Rio, was de zomerresidentie van de Braziliaanse keizers in de 19e eeuw.

Dag 11 en 12, Foz de Iguacu
We organiseren een tocht naar de beroemdste watervallen van Zuid-Amerika, Foz de Iguaçu.

Dag 13, Terugreis
Terugreis via Rio de Janeiro naar Amsterdam.

Reisinformatie

Datum: 23 februari t/m  8 maart 2024
Prijs: 2 persoonskamer: € 4.250- p.p.
1 persoonskamer: € 4.750,- p.p.
Gids: Oscar Hefting
Inclusief: In deze 13-daagse reis zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, hotels, gidsen, entrees, informatiepakket, koffie/thee, lunches en diners tijdens excursiedagen en excursies inbegrepen.
Exclusief: Reis- en annuleringsverzekeringen
Vluchten: Heen: Schiphol Amsterdam – Natal
Terug: Rio de Janeiro – Amsterdam Schiphol

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.