Het impressionisme van Claude Monet

Een reis naar Frankrijk met drs. Jim van der Meer Mohr

Tussen 1860 en 1870 werkte in Frankrijk een groep schilders die zich afzette tegen de heersende academische opvattingen over schilderkunst. Los van regels en tradities wilden zij de werkelijkheid weergeven zoals ze die op dát moment waarnamen: dat betekende snel werken want de zon kon zo weer achter de wolken verdwijnen. Deze ‘impressionisten’ (van het Franse woord impression, indruk) streefden vooral naar een overtuigende weergave van het licht. Met een vernieuwende schildertechniek met losse, korte verfstreken legden zij hun impressies vast.

In Nederland geniet vooral Claude Monet bekendheid en dat zal zeker ook te maken hebben met zijn prachtige schilderijen van de Zaanstreek, Amsterdam en de Bollenstreek.

Reisprogramma:

Dag 1, Parijs

De reis maken we per touringcar. 10:00 uur vertrekt deze reis vanaf Utrecht P&R Westraven. Deze plek is goed te bereiken met openbaar vervoer en heeft ook de mogelijkheden om uw auto te parkeren.

Onderweg zal Jim van der Meer Mohr reeds een aantal inleidingen geven op het onderwerp over het leven van Monet en het impressionisme.

We betrekken een hotel in Parijs waar we twee nachten zullen verblijven.

Dag 2, musea in Parijs

Er zijn een aantal plekken die we zeker willen zien en uiteraard moeten we keuzes maken. Het programma begint met een bezoek aan Musée de l’Orangerie waar we een bijzondere serie waterlelies bekijken van Monet.

Verder staan er deze dag een bezoek aan Musée d’Orsay waar tientallen schilderijen van Monet te vinden zijn. 500 meter verderop vinden we Fondation Custodia met de Collectie Frits Lugt. We worden hier speciaal ontvangen.

Dag 3, langs de Seine

We verlaten Parijs en volgen de Seine richting de kust. In Giverney, waar de kunstenaar leefde van 1883 tot aan zijn dood in 1926, bezoeken we tuin die Monet inspireerde. Uiteraard zullen we ook het hier aanwezige woonhuis bezoeken.

De Seine verder stroomafwaarts volgend komen we terecht in Rouen. Een prachtige plek om te overnachten omdat Monet van de kathedraal van Rouen een uitgebreide serie geschilderd heeft.

Dag 4, de kust

We volgen deze dag de Kanaalkust van Le Havre via Etretat en Pourville sur Mer naar Dieppe. Schilderachtig steden en landschappen die we terugvinden op de schilderijen van Monet

Dag 5, Dieppe

Vanaf Dieppe nemen we de tijd om terug te reizen naar Nederland. De reis zal diverse malen onderbroken worden en dan verwachten we rond 17:00 uur weer bij het vertrekpunt te zijn.

Reisinformatie

Datum: 22 t/m 26 april 2024
Prijs: € 1.495,- p.p. obv. een 2-persoonskamer
€ 1.645,- p.p. obv. een 1-persoonskamer
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen.
Exclusief: Reis- en annuleringsverzekeringen
Gids: drs. Jim van der Meer Mohr
Vertrek: Utrecht P&R Westraven

  Inschrijven


  Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

  Enkele hoogtepunten:

  • Exclusief bezoek aan collectie Frits Lugt in Fondation Custodia

  • Op reis met kunstkenner drs. Jim van der Meer Mohr

  • Langs de Seine met bezoeken aan Giverney en Rouen

  Drs. Jim van der Meer Mohr

  Kunstkenner Jim van der Meer Mohr neemt u deze reis mee langs Parijs, Giverney, Rouen, Le Havre en Dieppe.

  Bekijk zijn website.
  Link >>