Een reis naar Londen over WO2

Churchill noemde het ‘The Darkest Hour’. Na de bliksemsnelle bezetting van West-Europa door Nazi-Duitsland stond Engeland er gevoelsmatig alleen voor. Een onzekere periode. Welke kant zou het opgaan en nog belangrijker: zou Groot-Brittanië zwichten voor deze onstuitbare oorlogsmachine?

Niemand uit deze periode spreekt meer tot de verbeelding dan Winston Churchill. Nog steeds een inspiratiebron voor velen. Tijdens deze reis naar Londen gaan we veel zien van deze periode.

  • Reis per Eurostar trein

  • Bezoek de Cabinet War Rooms in Londen.

  • Bezoek aan Chartwell

Reisprogramma:

Dag 1, per trein naar Londen

We reizen per Eurostar naar Londen. Hier komen we ‘s middags aan. Er is dan nog tijd voor een wandeling door Londen langs plekken die vooral herinneren aan de Nederlandse aanwezigheid tijdens de oorlogsjaren. Bijvoorbeeld de aanwezigheid van de koningin. Maar ook het kabinet dat in Londen verbleef en de verhalen van de Engelandvaarders komen aan bod.

Dag 2, Churchill in Londen

Vandaag staat een uitgebreid bezoek aan de Cabinet War Rooms en het Churchill Museum op het programma. Verder bezoeken we deze dag ook de HMS Belfast en het Imperial War Museum.Churchill

Dag 3, Chartwell House

Een bus brengt ons naar Chartwell House buiten Londen, de woning van Winston en Clementine Churchill. ‘s Middags is er tijd om zelf wat rond te kijken in Londen en bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de kerstcollectie van Harrods.

Dag 4, Londen en terugreis

‘s Morgens kun u nog tijd in Londen doorbrengen. In de loop van de middag reizen we terug naar Nederland.

Reisinformatie

Datum: 16 t/m 19 november 2022
Prijs: € 990,- p.p. op basis van een tweepersoonskamer
€ 1.145,- p.p. op basis van een eenpersoonskamer
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen.

    Inschrijven

    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.