Project omschrijving

Egypte in het Louvre

Al eerder organiseerden we met Huub Pragt een korte reis naar Londen voor een bezoeken aan musea en tentoonstellingen met stukken uit de geschiedenis van het oude Egypte.

Deze nazomer organiseren we een korte reis naar het Louvre in Parijs en de dependance van het Louvre in Lens. Laat u meenemen door de uitgebreide Egyptische collectie van het Louvre met egyptoloog Huub Pragt.

We hebben erover gedacht om de reis per trein te maken. Omdat we echter ook graag een bezoek willen brengen aan de dependance van het Louvre in Lens bleek dat de bus sneller, praktischer en comfortabeler is. Vandaar dat dit een busreis is geworden.

Reisprogramma:

Donderdag 16 september 2021

De eerste dag vertrekken we ca. 9.30 uur vanaf Utrecht. Met de bus reizen we zuidwaarts. Aan boord is koffie/thee en lunchpakketten en zal Huub alvast één en ander vertellen over wat we deze reis gaan tegen komen.

Begin van de middag zijn we in Lens in Noord-Frankrijk waar we een bezoek brengen aan Lens. In deze oude mijnstreek is een dependance van het Louvre te vinden waar we ook een heel aantal stukken uit het oude Egypte vinden. Zoals een heel aantal sjabti’s, beeldjes die de overledene meekreeg om hem te dienen in het dodenrijk.

Na dit bezoek reizen we verder naar Parijs waar we een hotel in het centrum nemen.

Vrijdag 17 september 2021

Deze dag nemen we de tijd om zowel ’s morgens als ’s middags een tweetal rondleidingen te verzorgen in het Louvre. Tussendoor en na afloop is er ook tijd om zelf rond te kijken in dit enorme museum.

Zaterdag 18 september 2021

Met de bus maken we nog een stadstour door Parijs langs gebouwen met verwijzingen naar de Egyptische kunst en architectuur. Ook brengen we een bezoek aan Père Lachaise, de grootste begraafplaats van Parijs.

’s Middags reizen we dan terug naar Nederland.

  Inschrijven

  Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

  Reisinformatie

  Datum: 16 t/m 18 september 2021
  Prijs: 2-pers.kamer: € 745,-
  1-pers.kamer: € 895,-
  Inclusief: Alle kosten voor vervoer, hotel, maaltijden (ontbijt, lunch en diner), toegangen en gidsen zijn inbegrepen.
  Gids: Huub Pragt

  COVID-19 maatregelingen

  Coronaprotocol Historizon