Rondreis met Diana de Wild naar Stonehenge, Glastonbury, Bath en Londen

N.B. Deze reis is inmiddels volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden. U wordt dan aan de wachtlijst toegevoegd. 

In Zuidwest Engeland liggen archeologische sites uit verschillende perioden die interessant zijn om te bezoeken. Het wordt een soort topstukkenreis, onder leiding van archeologe Diana de Wild. Zo bezoeken we het beroemdste prehistorische monument van Engeland: Stonehenge. In Glastonbury komen we de verhalen van King Arthur tegen. Romeinse sporen vinden we rond Chichester en in kasteel van Kingston Lacy vinden we Egyptische oudheden en een obelisk. In Avebury lopen we door de grootste steencirkel, die in Engeland gebouwd is. Hier vinden we ook West Kenneth Long Barrow, een soort hunebed en één van de oudste monumenten in deze omgeving. Bij Uffington is in de IJzertijd een enorm paard in de kalkrotsen uitgehakt.

Reisprogramma

Voorlopig programma. Het kan op onderdelen nog worden aangepast.

Dag 1
We vliegen vanaf Schiphol naar Londen. Alvorens naar Winchester te vertrekken, brengen we eerst een bezoek aan het British Museum in Londen.

Overnachting in Winchester.

Dag 2.
We reizen naar Chichester, waar we eerst het archeologisch museum met resten van het Romeinse badhuis bezoeken. Daarna is er tijd voor de lunch.
Na de lunch wandelen we langs de laat-Romeinse muren van Chichester. Vlakbij Chichester ligt Fishbourne Palace. Dit is een enorm Romeins paleis, waarvan één vleugel door archeologen is opgegraven. In deze vleugel zijn de vloeren versierd met mozaïeken. Deze zijn zichtbaar in het prachtige museum, dat over een deel van het paleis is gebouwd.
Overnachting in Winchester

Dag 3
In de ochtend maken we een korte wandeling door het historische centrum van Winchester. We wandelen door het stadje langs de kathedraal. Indien mogelijk bezoeken we het kleine archeologische museum van Winchester. Daarna vertrekken we naar Kingston Lacy, het kasteel van de Bankes familie. Voordat we bij dit prachtige kasteel aankomen brengen we een kort bezoek aan Badbury Rings, een ijzertijdfort vlakbij Kingston Lacy.

De belangrijkste reden om Kingston Lacy te bezoeken staat in de tuin: een originele obelisk uit Egypte. Ook in het kasteel is een kamer met Egyptische oudheden. Daarnaast is het een schitterend kasteel met een grote collectie kunst: er hangen schilderijen van Rubes, van Dyck en Titiaan.
Overnachting in Bath.

Dag 4
We vertrekken vroeg. In de ochtend bezoeken we Stonehenge, het beroemdste prehistorische monument van Engeland. We wandelen een stukje door het prehistorische landschap rondom Stonehenge. Daarna rijden we naar Glastonbury om de beroemde (en ruïneuze) abdij te bekijken. Hier zou koning Arthur begraven liggen.

Overnachting in Bath

Dag 5
In de ochtend bezoeken we de indrukwekkende (en nu bijna helemaal ondergrondse) Romeinse baden van Bath. In de middag maken we een wandeling door de prachtige stad Bath. Voor geïnteresseerden organiseren we een afternoon tea (in Nederland zouden we High Tea zeggen) in de Pumproom.

Overnachting in Bath.

Dag 6
Deze dag staat in het teken van de prehistorie. In Avebury lopen we door de grootste steencirkel, die in Engeland gebouwd is. In deze steencirkel ligt een heel dorp! Daarna gaan we naar twee andere bijzondere prehistorische monumenten in de buurt van Avebury: Silbury Hill (een grote heuvel) en West Kenneth Long Barrow, een soort hunebed en één van de oudste monumenten in deze omgeving. De bus rijdt ons dan naar Uffington, waar men in de IJzertijd een enorm paard in de kalkrotsen heeft uitgehakt.

Overnachting in Oxford.

Dag 7
De groep wordt in tweeën gesplitst. De ene helft krijgt van mij een rondleiding door het Ashmolean Museum, de andere groep verkent het museum zelf. Daarna wordt er gewisseld. Het Ashmolean Museum is na het British Museum het mooiste archeologische museum van Engeland.

Hierna reizen we per vliegtuig terug naar Nederland.

Reisinformatie

N.B. Deze reis is inmiddels volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden. U wordt dan aan de wachtlijst toegevoegd. 

Datum: 8 t/m 14 juli 2024
Gids: Diana de Wild
Prijs:  € 1.845,- p.p. op basis van een 2-persoonskamer
€ 1.995,- p.p. op basis van een 1-persoonskamer
Inclusief: Alle kosten voor vervoer, hotel, maaltijden, toegangen en gidsen zijn inbegrepen.
Vertrek: Vlucht vanaf Schiphol.

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.