Reis naar Rome en Toscane met Hadelinde Brugge

De Etruskische beschaving floreerde in het gebied dat nu bekend staat als Toscane, Italië, van ongeveer de 8e eeuw tot de 3e eeuw voor Christus. De Etrusken waren een geavanceerde en invloedrijke cultuur en stonden bekend om hun vaardigheden op het gebied van metaalbewerking, kunst, architectuur en handel.

De Etrusken hadden een bloeiende stedelijke samenleving met verschillende grote steden, zoals Tarquinia, Vulci en Veii. Ze stonden bekend om hun geavanceerde irrigatiesystemen, verfijnde wegen en imposante gebouwen, waaronder tempels en stadions.

Deze reis staat onder leiding van de Nederlandstalige gids Hadelinde Brugge. Haar brede kennis van de stad en de rijke (lokale) geschiedenis maken van elke reis  weer een bijzondere belevenis.

Reisprogramma

Dag 1, Rome
Rechtstreekse vlucht naar Rome vanaf Amsterdam. ‘s Middags bezoeken we Villa Giulia in Rome. Dit werd gebouwd als buitenverblijf voor paus Julius III en is een prachtig voorbeeld van een Renaissance villa. Hier bevindt zich Museum Villa Giulia, het meest representatieve Etruskische Museum.

Dag 2, Cerveteri
Met de bus gaan we naar Cerveteri. De necropolis, de indrukwekkende dodenstad van het oude Caere is prachtig bewaard gebleven. De vele grafheuvels met in de rotsen uitgehouwen grafkamers zijn rijk versierd met schilderingen of stuc reliëfs.
We reizen verder door Toscane en overnachten in Viterbo.

Dag 3, Sovana en Pitigliana
Een uitstap naar Sovana en Pitigliana waar we een mooie wandelroute maken om de Vie Cave te bezoeken, de Etruskische uitgeholde wegen met wanden die tot 20 meter hoog zijn. Bij Sovana bezoeken we het archeologische park ‘De Tufstenen Stad’ met monumentale tombes.
We overnachten opnieuw in Viterbo.

Dag 4, Tarquina
’s Ochtends bezoek aan het stadje Tarquina en het Etruskisch museum in Palazzo Vitelleschi. ’s Middags brengen we een bezoek aan de Necropolis van Monterozzi, bekend om de vele prachtig beschilderde graven.

Dag 5, Gregoriano Etrusco
Een bezoek aan het museum Gregoriano Etrusco in de Vaticaanse musea. We eindigen de rondleiding in de musea met een bezoek aan de Sixtijnse kapel.

Dag 6, Rome
Deze ochtend organiseren we nog een programma in Rome en ‘s middags hebben we de terugvlucht naar Nederland.

Reisinformatie

Datum: 7 t/m 12 oktober 2024
Prijs:  € 1.745,- p.p. obv een 2-persoonskamer
€ 1.895,- p.p. obv een 1-persoonskamer
Inclusief: Alle kosten voor vervoer, hotel, maaltijden, vervoer ter plaatse, toegangen en gidsen zijn inbegrepen.

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.