Project omschrijving

Trek door het Limburgse Heuvelland en overnacht en dineer in Chateau Gerlach

Het Zuid-Limburgse heuvelland met haar riviertjes en kastelen vraagt om een bijzonder bezoek. In samenwerking met het Chateau St. Gerlach organiseren we een reis naar deze streek met bijzondere bezoeken, een bourgondische leefstijl en overnachten op een Château.

Château St. Gerlach

Château St. Gerlach ligt in het Limburgse kerkdorp Houthem (gemeente Valkenburg aan de Geul) in het Geuldal. Het is oorspronkelijk in de twaalfde eeuw gebouwd als klooster tezamen met de ernaast liggende kloosterkerk. In de negentiende eeuw werd het klooster omgebouwd tot kasteel. Het omvat een rechthoekig hoofdgebouw, een koetshuis en een kasteelboerderij. Tegenwoordig is in het complex een luxueus hotel en restaurant gevestigd.

Reisprogramma:

Dag 1, Thorn en Château St. Gerlach

We vertrekken rond 11:00 uur vanaf Utrecht P&R Westraven zodat we voor de lunch aankomen in het witte stadje Thorn. ’s Middags wordt u hier rondgeleid en bekijken we onder andere de Abdijkerk. We reizen dan verder naar Zuid-Limburg en arriveren op het landgoed Château St. Gerlach waar we deze reis overnachten. We gebruiken een luxe diner op het landgoed en overnachten op het Chateau.

Dag 2, Limburgse Heuvelland

Onder leiding van een gids maakt u kennis met de historie van het Château St. Gerlach. Tevens worden de fresco’s van de Heilige St. Gerlachuskerk bezichtigd. We bezoeken Kasteel Wijlre, een buitenplaats voor cultuur en landschap. Op de buitenplaats komen hedendaagse kunst en architectuur samen met cultureel
erfgoed en natuur. We bezoeken deze buitenplaats en worden rondgeleid in de tuinen. Het bekendste gebouw in het Geuldal is waarschijnlijk de Volmolen bij Epen. De molen was een onderdeel van de Vaalser lakenindustrie. Het diner gebruiken we in een historische herberg uit 1542 waarna we terugkeren naar Château St. Gerlach.

Dag 3, Maastricht en Maas

We verlaten deze dag het geriefelijke onderkomen Château St. Gerlach. Als eerste bezoeken we ’s morgens het tunnelstelsel in het mergel van de Sint  Pietersberg. Aan de Maas worden we vervolgens opgepikt door een rondvaartboot die ons meeneemt voor een twee uur durende tocht over de Maas. Onderweg wordt de lunch aan boord geserveerd. We besluiten het programma met een drankje op het Vrijthof waarna de bus u terugbrengt naar Utrecht.

Reisinformatie

Datum: 4 t/m 6 augustus 2021
Prijs: 2-pers.kamer € 795,- p.p.
1-pers.kamer € 895,- p.p.
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vervoer, overnachtingen, maaltijden, toegangen en gidsen inbegrepen
Gids: Lokale gidsen
Vertrek: Utrecht P+R Westraven om 10.30 uur

    Inschrijven

    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.