Bekijk Rome vanuit een andere invalshoek, met Hadelinde Brugge.

Met Hadelinde Brugge bekijken we Rome eens vanuit een andere invalshoek; die van het fascisme. Het fascisme is te karakteriseren als een reactionaire beweging, ontstaan uit onvrede over een economisch slechte tijd, het voor Italië ongunstige Verdrag van Versailles (1919) en een zwakke democratie vol partijstrijd. Het doel was om een nationalistisch, cultureel conservatief maar economisch vernieuwend alternatief te bieden voor het marxisme. Onder leiding van ‘Il Duce’ Benito Mussolini werden bouwprojecten opgezet die terugverwezen naar het roemrijke verleden, maar waarin het conservatieve Rooms-Katholieke gedachtegoed centraal stond. 

Onze reis aan Rome begint met een bezoek aan Piazza Augusto Imperatore met het grafmonument van Augustus en het vredesaltaar Ara Pacis. Deze locatie is interessant om te bezoeken omdat Mussolini die zichzelf als de nieuwe keizer zag, dit wilde ombouwen tot zijn grafmonument. Daarmee een iconische plek voor de overige bezoeken. We bezoeken Nemi, aan een kratermeer gelegen, waar in de oudheid boten lagen van keizer Caligula. In de tijd van Mussolini werd het waterniveau van het meer verlaagd om deze boten te kunnen bergen. Een ongelofelijke onderneming die slaagde.

Verder zullen tijdens deze reis de Garbatellawijk, de Villa Torlonia, het Balillahuis en Agro Pontino bezocht worden. Centraal staan de vele landschappelijke  projecten en bouwwerken die in de periode van het fascisme zijn opgezet en nu nog steeds zichtbaar zijn.

Het exacte dagprogramma van deze reis wordt momenteel nog uitgewerkt. Het zal hier binnenkort worden bekendgemaakt.

Reisinformatie

Datum: 10 t/m 15 juni 2024
Prijs:  € 1.745,- p.p. obv een 2-persoonskamer
€ 1.895,- p.p. obv een 1-persoonskamer
Inclusief: Alle kosten voor vervoer, hotel, maaltijden, vervoer ter plaatse, toegangen en gidsen zijn inbegrepen.

    Inschrijven


    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.