Vanwege de grote belangstelling voor de film en de reis, organiseert Historizon op 10 en 11 januari 2024 dit programma opnieuw. Bekijk met Historizon de film Napoleon en reis vervolgens naar het slagveld in Waterloo.

Op 22 november gaat de speelfilm Napoleon in première van regisseur Ridley Scott.

Dit epos toont Napoleons onstuitbare opmars naar de macht aan de hand van diens verslavende, wispelturige relatie met Josephine, zijn enige ware liefde.  De film toont de meest dynamische oorlogsscènes ooit gefilmd en laat u kennismaken met Napoleons geraffineerde militaire en politieke strategieën.

In het Louis Hartloopercomplex in Utrecht organiseert Historizon op woensdag 10 januari een programma waarbij we de film bekijken, aangevuld met toelichtingen door deskundige historici, die de film in een historische context plaatsen.

10:30 uur ontvangst met koffie/thee
11:00 uur start film Napoleon
13:45 uur einde film
Pauze met lunch
14:30 uur Twee lezingen over de film:
1e lezing historica, Jo Blom over film, keuzes die er gemaakt zijn en andere weetjes.
2e lezing door egyptoloog Huub Pragt over de expeditie van Napoleon naar Egypte

16:00 uur einde

Direct na afloop van de film en de lezingen stappen we in de bus naar Waterloo, waar we in de loop van de avond arriveren. We overnachten in een hotel in de buurt. De volgende dag bezoeken we de tijdelijke tentoonstelling Egypte, van de Farao’s tot de Generaal over Napoleon in Egypte in het Wellingtonmuseum. Ook bekijken we het museum bij de Leeuw van Waterloo (de beroemde pyramide) en we maken een tocht maken over het voormalige slagveld. Aan het einde van de middag stappen we weer in de bus terug naar Utrecht.

Het reisprogramma

Dag 1, woensdag 10 januari 2024
We bekijken in de ochtend de film Napoleon in het Louis Hartloopercomplex te Utrecht. Als aanvulling op de film wordt een toelichting gegeven door historica Jo Blom. Na de lunch geeft egyptoloog Huub Pragt een toelichting over de Napoleontische expeditie in Egypt. In de middag gaan we per luxe touringcar vanuit Utrecht naar Waterloo. Aan boord is koffie/thee. Rond 18.30 uur vindt een gezamenlijk diner plaats in hotel in Waterloo waar we ook overnachten

Dag 2, donderdag 11 januari 2024
Na het ontbijt bezoeken we de tentoonstelling Egypte, van de Farao’s tot de Generaal in Museum Wellington in Waterloo. Na de lunch bezoeken we het Domein van het Slagveld bij Waterloo. Rond 16.30 uur vertrekken we naar Utrecht waar we naar verwachting rond 19.00 uur arriveren.

Alleen de film bekijken? 

Wilt u wel de film bekijken, maar niet meereizen naar Waterloo. Dat is ook mogelijk. We bieden de mogelijkheid om de film en de lezingen op woensdag 10 januari bij te wonen als losse dagactiviteit. Kijk daarvoor op deze pagina met dagtochten:

  Inschrijven


  Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

  Reisinformatie

  Datum: 6 t/m 7 december 2023
  Prijs: 2-pers.kamer € 295,- p.p.
  1-pers.kamer € 325,- p.p.
  Inclusief: Alle kosten voor vervoer, hotel, maaltijden, toegangen, film en gidsen zijn inbegrepen.