Project Description

Vertoning film ‘Wan Pipel’

Vertoning film ‘Wan Pipel’ (107 minuten) van Pim de la Parra, vrijdag 20 september 2019, 14.00 uur (inloop 13.45 uur).

Wan Pipel (‘ Een volk’) van 1976 is de eerste Surinaamse film opgenomen na de onafhankelijkheid van Suriname (1975).  De Surinaams-Nederlandse regisseur Pim de la Parra werkte met cameraman Marc Felperlaan. Hoofdrolspelers: Borger Breeveld, Diana Gangaram Panday en Willeke van Ammelrooy. De film gaat uitvoerig in op de spanningen die de vriendschap tussen Afro-Surinaamse Roy en de Hindoestaanse Rubia oproept bij de familie van Rubia. Voor ons is het boeiend om terug te kijken naar de periode van de onafhankelijkheid en om te zien hoe de filmmakers ingaan op de verhouding tussen de twee etnische groepen. Wij weten inmiddels hoe bepalend de etnische scheidslijnen waren voor de politieke ontwikkelingen in de jonge republiek.

De directeur van Historizon Reizen, Arjan Segers, en de ontwerper en begeleider van de reis, Lodewijk Wagenaar, zullen van de gelegenheid gebruik maken om nadere toelichting op de reis te geven.  Voor thee wordt gezorgd.

Plaats: ten huize van cineast Jan Wouter van Reijen, Johannapark 1, 1054 KB, Amsterdam.

Johannapark 1 ligt in een cul de sac aan het Vondelpark, ingang aan de Overtoom, iets ten noorden van het bekende Kattenlaantje. Parkeren in de buurt is nauwelijks mogelijk, maar de haltes van tram 1 of tram 11 (halte Jan Pieter Heijestraat of Rhijnvis Feithstraat) zijn dichtbij.

Datum: Vrijdag 20 september 2019
Prijs: € 12,50

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.