Project omschrijving

Fulda en Koning Willem I

Bijzondere driedaagse reis met bezoek aan tijdelijke tentoonstelling Design & Dynastie

Het is dit jaar 250 jaar geleden dat prins Willem Frederik, Prins van Oranje Nassau in Den Haag geboren is. Onze latere Koning Willem I.
Maar voordat het zover was, was hij van 1803 tot 1806 Fürst van het vorstendom Nassau-Oranje-Fulda. En het juist in het prachtige Barokstadje Fulda waar een interessante tentoonstelling over deze vorst is ingericht.

Een vorstelijke tentoonstelling onder de titel “Design & Dynastie” in een barok stadspaleis.
De grandeur van de locatie, het omringende park, de collecties van het Koninklijk Huisarchief en het vakwerk van hedendaagse kunstenaars, ontwerpers en fotografen zullen de bezoekers verrassen.
Alles is voor deze tentoonstelling uit de spreekwoordelijke kast gehaald: groots zilverwerk, porselein, juwelen van Mellerio, een unieke collectie portretminiaturen en het staatsbanketservies.
De oorspronkelijke gebruiksfuncties van de paleiskamers worden geëerd en verrijkt met origineel werk van prominente Nederlandse vormgevers, zoals Hella Jongerius, Jan Taminiau, Joep van Lieshout, Scholten & Baijings en fotografie van Vincent Mentzel, Erwin Olaf en Gemmy Woud-Binnendijk. Ook jong talent van Meesteropleiding Coupeur krijgt een plek binnen de muren van deze barokke prachtlocatie.
De tentoonstelling is een waar “Gesamtkunstwerk”, dat het karakter van de ruimtes versterkt en de schoonheid van de locatie benadrukt.

Daarnaast bezoeken we ook het Schloss Fasanerie (in Eichenzell). Dit was het buitenverblijf van koning Willem I toen hij vorst van Fulda was en thans eigendom van de Kurhessische Hausstiftung. Het Schloss is werkelijk heel mooi en heeft een prachtig park. In het museum gebouwtje is een tentoonstelling ingericht over de 18de-eeuwse portretschilder Johann Heinrich Tischbein de oude, de vader van de schilders dynastie Tischbein die ook in Nederland van belang is geweest.

  • Met bezoek aan de grote zomertentoonstelling ‘Design & Dynastie’

  • Twee overnachtingen in 4 sterrenhotel in Fulda

  • Complete driedaagse reis met alle maaltijden, bezoeken, gidsen en vervoer inbegrepen

Reisprogramma:

Dag 1
We vertrekken om 10.00 uur vanuit Utrecht met een luxe touringcar. De lunch gebruiken we in het historische centrum van het Duitse stadje Soest.
Na aankomst in ons hotel hebben we nog alle gelegenheid, naast natuurlijk ons diner, om een wandeling door het prachtige stadje Fulda te maken.

Dag 2
Vandaag bezoeken we de hiernaast beschreven tentoonstelling “Design & Dynastie” en ook het slot Fasanerie

Dag 3
Op de terugreis brengen we een bezoek aan Museum Schloss Wilhelmshöhe bij Kassel. Dit is een groot 18de-eeuws paleiscomplex dat hoog boven de stad Kassel ligt met prachtige waterwerken.

U verblijft deze reis in een 4-sterren hotel in Fulda.

Reisinformatie

Datum:  26 t/m 28 juli 2022
Prijs: € 595,- p.p. op basis van tweepersoonskamer
€ 645,- p.p. op basis van éénpersoonskamer
Inclusief: In deze reis zijn alle kosten voor maaltijden, gidsen, vervoer, bezoeken en overnachtingen inbegrepen
Exclusief: reis- en annuleringsverzekeringen
Afbeeldingen:  © Christian Tech – Tourismus Fulda

    Inschrijven

    Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.